Mealshake ialah multivitamin yang sesuai untuk kanak-kanak malah seisi keluarga

Ada tak yang nak cari multivitamin tetapi tak nak pil, susah nak telan pil, tak suka rasa vitamin yang tak sedap. Kalau ada Kak Ni sarankan korang cuba Mealshake. Mealshake ialah multivitamin yang sesuai untuk kanak-kanak malah seisi keluarga. Bawah ni Kak Ni ceritakan lebih lanjut tentang Mealshake dan kebaikannya

7 Kebaikan Mealshake

Nutrisi Lengkap
Mealshake menyediakan 24 jenis vitamin A- Z ,mineral dan ‘Trace mineral’. Kekurangan ‘trace mineral’ akan memberi kesan kepada penyerapan vitamin-vitamin dan menyebabkan enzim tidak aktif. Ia juga mengandungi soya lecithin yang bertindak dengan vitamin larut lemak.

Membekalkan Nutrien Kepada Sel-sel
Mealshake kaya dengan protein (tidak mengandungi laktosa) yang membantu dalam membentuk kulit, kuku, rambut,organ-organ, darah, sel-sel imunisasi dan sebagainya.

Untuk Pembesaran
Mengandungi asid folik, biotin, kalsium dan magnesium yang diperlukan untuk membina tulang dan sel-sel dalam proses membesar. Mealshake mengandungi 10 kali ganda kalsium berbanding susu lembu

Anti-oksida
Mengandungi vitamin A, C, E, zink dan selenium yang merupakan komponen anti-oksidan untuk anti-penuaan.

Pemulihan Kulit
Mengandungi lengkap vitamin B-kompleks, iron, copper untuk membentuk sel darah merah yang sihat, sekali gus meningkatkan warna kulit.

Kaya dengan serat dan bagus untuk detox
Kaya dengan serat yang membantu untuk menyingkirkan lemak berlebihan dan bahan buangan daripada kolon dan perut.

Mengandungi Acacia Gum
Mealshake mengandungi Acacia gum atau arabic gum atau lebih dikenali sebagai Al-Manna. Arabic gam mempunyai kandungan prebiotik semulajadi yang tertinggi sama fungsi dengan prebiotik yang terkandung dalam susu ibu. Prebiotik menggalakkan pertumbuhan bakteria baik dan merencatkan pertumbuhan fungus di dalam usus dan mengatasi masalah sembelit.

Kelebihan Mealshake

-Rasa vanila yang sedap
-Bau dan aroma yang menyelerakan
– Rendah lemak dan rendah glisemik
-Sesuai untuk kanak-kanak berumur 1 tahun ke atas dan seisi keluarga
– Rendah lemak tetapi kaya dengan 19 vitamin utama, protein, fiber, mineral serta kalsium yang penting untuk tumbesan bayi dalam kandungan dan kanak-kanak
– Mealshake memberikan tenaga dan menguatkan sistem imunisasi kanak-kanak
– Memberikan kecergasan dan meningkatkan kesihatan
Mengurangkan ekzema kepada kanak-kanak dan juga orang dewasa
-Meningkatkan selera makan anak
– Pilihan terbaik buat mereka yang tidak pandai atau tidak suka makan suplimen berbentuk pil
– Menangani masalah sembelit pada kanak-kanak

Siapa yang sesuai mengambil Mealshake Shaklee?
– Kanak-kanak yang berumur 1 tahun ke atas
– Anak-anak yang kurang selera makan
– Ibu hamil yang mengalami alahan dan sukar untuk makan hidangan yang lengkap dan seimbang
– Ibu menyusukan anak yang ingin menguruskan badan
-Orang dewasa yang selalu tak sempat breakfast
-Mereka yang mengalami masalah untuk menelan vitamin dalam bentuk pil
-Warga emas
– Kanak-kanak dan orang dewasa yang kurang berat badan
– Kanak-kanak dan oran dewasa yang kurang selera makan
– Mereka yang mempunyai masalah asma
-Mereka yang mengalami masalah sembelit
– Kanak-kanak yang kerap demam dan sakit

Berapa lama Mealshakes tahan

Satu botol Mealshakes boleh tahan selama 1-2 bulan ikut penggunaan individu.

Jom order Mealshakes sekarang! Konsultansi percuma Kak Ni bagi kat pelanggan Kak Ni yang disayangi 🙂

Salam sayang

Murni Yahya @ Kak Ni

Your Trusted Shaklee Independent Distributor

Shaklee Sungai Buloh, Kuang, Damansara Damai, Bandar Sri Damansara, Damansara Perdana,Mutiara Damansara, Kota Damansara, Bandar Pinggiran Subang, Rawang dan Batu Caves

https://www.wasap.my/601116424898

22 Kelebihan Vitamin B-Complex Shaklee

Kenapa Vitamin B Shaklee dikenali sebagai B-Complex?
Kita selalu diberitahu vitamin B banyak khasiat dan kelebihannya.Untuk semua golongan tak kira kanak-kanak hinggalah orang yang berusia. Shaklee pun ade vitamin B dan Vitamin B Shaklee dipanggil B-Complex. B-Complex adalah satu kumpulan vitamin B. B-Complex yang bagus adalah yang lengkap dengan kumpulan lapan (8) vitamin B iaitu thiamin (B-1),riboflavin (B-2),niacin(B-3),pantothenic acid (B-5), pyridoxine (B-6), folic acid (B-9) and cobalamin (B-12) dan Biotin. Vitamin B-Complex Shaklee lengkap ada semua 8 jenis vitamin B.
Apa pula fungsi ke semua 8 jenis vitamin B ini dan sumber makanan jika nak dapatkan vitamin B tersebut?
1. B1 (thiamin)
Fungsi: Mengubah zat karbohidrat dalam makanan menjadi tenaga.
Sumber makanan : Nasi, roti, bijiran, tepung, makanan laut seperti udang, kerang.
2.B2 (riboflovin)
Fungsi : Menjaga kesihatan mata dan kulit.
Sumber : Susu , keju, ayam, brokoli, bayam.
3. B3 (Niacin)
Fungsi: Untuk kesihatan kulit, meningkatkan nafsu makan, memperbaiki sistem pencernaan serta membantu mengubah makanan menjadi tenaga.
Sumber: Bijiran, kacang-kacangan, daging lembu.
4. B5 (antothenic Acid)
Fungsi : Bersama-sama dengan jenis vitamin B lainnya, vitamin B5 berguna dalam proses pemecahan lemak , protein, karbohidrat menjadi tenaga. Manfaat lainnya adalah untuk pembentukan sel darah merah dan membuat vitamin D.
Sumber : Ayam, ikan sardine, alpukat, semangka.
5. B6 (Piridoksin/Pyridoxin)
Fungsi : Diperlukan dalam proses asam amino dan lemak.
Sumber : Daging, ikan, sapi, kentang, tomato, pisang, buah yang berwarna unggu dan sayuran hijau.
6. B7 (Biotin)
Fungsi : Membantu dalam proses pemecahan lemak, protein menjadi tenaga yang akan digunakan oleh tubuh.
Sumber: Daging ikan salmon, telur, susu, cereal, pisang dan kacang tanah.
7. B9 (Folat/Folic Asid)
Fungsi : Bertugas agar sel-sel pada tubuh membesar dengan baik, membentuk sel darah merah dan mencegah kecacatan pada janin.
Sumber : Susu dan produk olahan susu, bit, hati, tembikai dan sayuran berdaun hijau.
8. B12 (Kobalamin/Cobalamin)
Fungsi : Mengubah karbohidrat, protein dan lemak menjadi tenaga, menjaga sel darah merah tetap sihat, melindungi sel saraf, mencegah penyakit jantung, dan mencegah penyusutan otak yang dapat menyebabkan daya ingatan menurun.
Sumber : Daging lembu, ikan, hati, telur, susu dan rumput laut.
Namun kadang-kadang badan kita kekurangan vitamin B-complex. Kekurangan vitamin B-Complex boleh menyebabkan:
1. Lemah sistem saraf
2. Mengganggu fungsi otak yang mana akan meningkatkan lagi risiko penyakit jantung.
3. Pembentukan sel abnormal
4. Mengakibatkan anemia
5. Masalah depresi (tekanan perasaan)
6. Kehilangan daya memori
7. Cepat letih
8. Sesak nafas
9. Insomnia
10. Kurang fokus dan konsentrasi
11. Mudah tersinggung
Apa kelebihan Vitamin B-Complex Shaklee?
1. Berperanan dalam membantu kemampuan berfikir dan membantu meningkatkan konsentrasi.
2. Mengelakkan penyakit beri-beri.
3. Merangsang pertumbuhan pada kanak-kanak.
4. Diperlukan untuk kesihatan mata, kulit, kuku dan rambut.
5. Penting untuk sirkulasi dan fungsi normal sistem saraf.
6. Mencegah dan mengurangkan stress.
7. Menguatkan antibodi tubuh.
8. Amat penting untuk aktiviti sel genetik.
9. Diperlukan dalam pembentukan protein asid amino.
10. Diperlukan untuk memproses dan perbaikan sel-sel darah merah.
11. Merangsang pertumbuhan.
12. Memberikan tambahan tenaga
13. Melambatkan proses uban di rambut.
14. Amat diperlukan untuk pembentukan dan aktiviti sel genetik.
15. Mencegah anemia (tekanan darah rendah).
16. Membekalkan asid folik yang sangat penting utk mengelakkan kecacatan janin
17. Mencegah kerosakan urat saraf
18. Membantu pembentukan sel darah merah
19. Melancarkan metabolisme sistem tubuh
20. Mengubah karbohidrat, protein dan lemak kepada tenaga
21. Perlu untuk pembentukan dan aktiviti sel genetik bagi ibu mengandung
22. Mencegah kecacatan tulang belakang (penting diambil semasa mengandung)
Kenapa saya pilih Vitamin B-Complex Shaklee?
Shaklee menghasilkan B-Complex dengan teknologi berpattern yang ekslusif. Selain lengkap dengan 8 kumpulan vitamin B , vitamin B Complex Shaklee dilengkapi dengan sistem penyerapan Boaktif Berpaten iaitu dikenali sebagai asid folik, iaitu sejenis vitamin B yang tidak dapat diserap dengan mudah. Istimewanya B Complex shaklee, ia telah dihasilkan dengan suatu selaput asid folik yang unik untuk menjadikan zat tersebut lebih mudah diperolehi dan digunakan dalam badan.
Siapa yang memerlukan vitamin B-Complex Shaklee?
1. Mereka yang ingin nampak cantik dan muda
2.  Wanita yang mengandung
3. Wanita yang menyusukan anak
4. Wanita yang mengambil pil perancang
5. Pesakit kencing manis
6. Pesakit tekanan darah tinggi
7. Pesakit migraine
8. Mereka yang selalu terdedah kepada sinaran matahari
9. Mereka yang menghadapi tekanan kerja dan beban kerja yang banyak
10. Mereka yang tidak dapat fokus dalam pekerjaan yang dilakukan
Berapa lama B-Complex Shaklee tahan dan berapa harga B-Complex Shaklee?
Satu botol B-complex Shaklee ada 180 tablet dan ia mampu bertahan sehingga 4 bulan. Harga B-Complex sangat berbaloi iaitu hanya RM58.75 (tidak termasuk kos pos). Namun jika korang jadi ahli korang akan dapat harga istimewa iaitu jimat sehingga 25% dan kos menjadi ahli hanyalah RM79.90 (Semenanjung Malaysia) sahaja seumur hidup. Berminat? Boleh whatsapp Kak Ni ya, Kak Ni bagi konsultansi percuma!

Salam sayang

Murni Yahya @ Kak Ni
Your Trusted Shaklee Independent Distributor

Shaklee Sungai Buloh, Kuang, Damansara Damai, Bandar Sri Damansara, Damansara Perdana,Mutiara Damansara, Kota Damansara, Bandar Pinggiran Subang, Rawang dan Batu Caves
https://www.wasap.my/01116424898

GLA Complex Shaklee Bukan Sekadar Evening Primrose Oil (EPO)

Apa itu GLA Complex?
GLA Complex Shaklee ni boleh dikatakan versi Evening Primrose Oil (EPO) Shaklee. Sesiapa yang ada masalah period, senggugut, kesuburan dan apa-apa yang berkaitan dengannya biasa dengar perkataan EPO. Tetapi GLA Complex Shaklee bukan sekadar EPO. Ia merupakan kombinasi minyak borage yang mengandungi asid gamma linolenik (GLA), asid linolenik (LA), minyak bunga matahari dan vitamin E. GLA Complex ini bagus untuk kitaran haid, simptom PMS, sakit kepala dan untuk mereka yang menopause, skin texture,skin repair dan buat skin glowing.
Kelebihan GLA Complex Shaklee berbanding EPO biasa
1. EPO yang berada di pasaran kebanyakannya hanya mempunyai 7 – 10% khasiat sumber asli GLA. Tetapi
GLA Complex Shaklee dihasilkan daripada Borage Seed yang merupakan 17 – 25% khasiat sumber asli GLA. Borage mengandungi lebih dari 2 kali ganda GLA berbanding dengan EPO.
2. Borage juga adalah 3 kali lebih dari segi bioavailability dan 3 kali lebih berkesan dari EPO. Shaklee mengekstrak GLA dari borage yang di tanam secara organic di kawasan Saskatchewan.
3. Setiap kapsul mengandungi lebih 300g GLA yang mana ianya adalah sumber terbaik Omega 6.
4. Ianya di gabungkan dengan minyak Sunflower dan Vitamin E untuk meningkatkan keberkesanan dan kestabilannya. Kesegaran dan keberkesanannya terpelihara oleh Shaklee Guard, Antioksidan semulajadi yang dipatenkan.
5. Bioavailability nya dibuktikan secara klinikal di mana ia mampu menyerap dan mengadun ke dalam sel tisu.
Manfaat Utama GLA Complex Shaklee
1. Borage yang terkandung dalam GLA Complex Shaklee adalah herba kegemaran orang Barat. Ianya merawat ulser, mengeluarkan virus, melegakan kelesuan, membersihkan kahak, meringankan kebas urat saraf dan meningkatkan stamina
2. GLA membentuk prostaglandin untuk mengawal hormon lelaki dan wanita, memperbaiki symptom PMS seperti kesakitan,  mood swing, retensi air dan sakit payudara.
3. Melambatkan menopaus  memperbaiki keadaan menopaus seperti hot flashes, insomnia, ketidakhadaman, depresi.
4. Pengambilan jangka panjang akan melambatkan penuaan, mengetatkan uterus, memberi tone kepada uterus untuk kulit lebih muda.
5. GLA Complex memperbaiki masalah prostat lelaki dan masalah kerap kencing.
6. GLA adalah antioksidan yang meningkatkan system imunisasi tubuh, menghalang pertumbuhan sel tumor dan kanser.
7. Memperbaiki inflamasi kulit, ekzema, alergi, kegatalan, kulit kering, memperbaiki bintik penuaan, tinea, kurap.
8. Meringankan sakit dan bengkak yang terjadi dari rheumatisma, artritis.
9. Menghalang konplikasi diabetes  merendahkan gula dalam darah, berkesan untuk diabetes semasa hamil dan usia tua.
10. Meringankan kebas dan kesakitan disebabkan oleh gula darah dalam darah yang tinggi.
11. Pelangsingan dan menghalang pertambahan berat badan
12. Merendahkan kolestrol LDL
13. Menghalang penambahan berat badan dengan berkesan, dapat mencapai bentuk badan cantik, menghalang penambahan berat badan.  Ambil semasa perut kosong untuk mengelak keasidan hiper.
14. Menghalang tekanan darah tinggi  menghalang pembekuan darah, merangsang peredaran darah, pengembangan salur darah, memperbaiki tekanan darah tinggi
15. Mengelak masalah jantung seperti arteriosclerosis dan myocardial infarction.
16. Memperbaiki tekstur rambut  memperbaiki rambut kering dan keadaan rambut gugur.
17. Ujian klinikal membuktikan bahawa minyak ikan dalam GLA Complex dapar membaiki keadaan kanak-kanak hiperaktif dan autism (ADD / ADHD)  dan yang sukar memberi tumpuan untuk belajar.
Siapa boleh ambil GLA Complex?
GLA Complex boleh diambil oleh lelaki dan wanita. Ia sangat membantu terutama mereka yang mempunyai masalah jerawat, mereka yang punya masalah menstrual, monopause sindrom, darah tinggi dan kencing manis. GLA Complex juga mampu menangani masalah kulit kepala berkerak, berkuping, bersisik.
Berapa harga sebotol GLA Complex dan berapa lama ia tahan?
Sebotol GLA Complex berharga RM96.73 dan tahan sehingga 2 bulan. Namun, korang boleh mendapat penjimatan sehingga 25% jika menjadi ahli Shaklee. Boleh hubungi Kak Ni jika berminat dan kak Ni akan berikan konsultansi percuma hanya untuk pelanggan Kak Ni.

Salam sayang

Murni Yahya @ Kak Ni
Your Trusted Shaklee Independent Distributor

Shaklee Sungai Buloh, Kuang, Damansara Damai, Bandar Sri Damansara, Damansara Perdana,Mutiara Damansara, Kota Damansara, Bandar Pinggiran Subang, Rawang dan Batu Caves
https://www.wasap.my/01116424898

11 Sebab Kenapa Saya Pilih Kolagen Shaklee Berbanding Kolagen Lain di Pasaran

Bila sebut mengenai kolagen, terlalu banyak sangat pilihan kolagen yang ada dipasaran dan korang mesti pening kepala nak pilih kolagen yang mana satu dan yang mana sesuai untuk diri korang kan? Jangan risau Kak Ni akan ceritakan semua dalam artikel kali ini.
Collagen Powder atau Serbuk Kolagen Shaklee ini mula diperkenalkan pada tahun 2012. Mungkin agak lambat diperkenalkan di Malaysia, tapi kemunculannya di pasaran Malaysia mampu menggugat pengeluar kolagen yang sedia ada.
Hal ini kerana Shaklee terkenal dengan produknya yang terbukti berkesan ke atas penggunanya. Nak tahu lebih lanjut tentang Collagen Powder Shaklee, mai baca artikel ni sampai habis!
7 Bahan Ajaib dalam Collagen Powder Shaklee
1. Setiap paket Kolagen Shaklee mengandungi 4,000 mg kolagen daripada Red Snapper Scales (RSS). Red Snapper ialah ikan merah. Nak tahu kenapa ikan merah? Ini kerana ia salah satu sumber premium kolagen dengan penyerapan yang lebih tinggi dan pencemaran yang lebih kecil berbanding kolagen haiwan yang lain.
2. Ekstrak biji Camelia Japonica –Mengandungi asid oleik, sejenis emolien kulit dan pelembap yang unggul, dan bahan antioksida semulajadi. Isoflavon yang dapat membantu mengurangkan radikal bebas,
3. Ekstrak Pfaffia – Pfaffia juga digelar sebagai Ginseng Brazil yang bila diganbungkan dengan enstrak biji benih Camellia Japonica, dapat menyokong pembentukan kolagen dan asid hialuronik. Dengan kemampuannya untuk mengikat jumlah air yang besar, asid hialuronik memainkan peranan penting dalam menghidratkan tisu badan dan mebuatkan kulit lembut, lembap dan rata,
4. Ekstrak kulit kerang lautan – Glukosamina daripada ekstrak kerang-kerangan adalah penting dalam sintesis bendalir sinovia bagi melicinkan pergerakan sesendi dan melembapkan mata untuk melegakan ketidakselesaan mata,
5. Lactobacillus acidofilus – Sejenis bakteria baik yang membantu untuk mengimbangi usus mikroflora dan memudahkan pembinaa semulajadi sistem usus sihat bagi meningkatkan penyerapan kolagen,
6. Vitamin C – Vitamin C menggalakkan pengeluaran kolagen semulajadi yang melawan radikal bebas dan merosakkan kulit kita.
7. Vitamin B– Vitamin B terlibat dalam metabolisme karbohidrat, lemak dan protein untuk mengahsilakan tenaga yang diperlukan untuk pengeluaran kolagen dalam sel.
 9 Kelebihan Collagen Powder Shaklee
1.Menyokong pembentukan kolagen – menegangkan kulit, menganjalkan kulit dan melembutkan kulit
2.Mengecil liang pori, kedutan dan garis-garis halus yang kelihatan
3.Kulit lebih putih dan licin
4.Kuku tumbuh dengan lebih kuat
5.Rambut lebih tebal dan bersinar
6.Menegang dan menganjal payudara
7.Menguatkan tulang
8.Baik untuk mata
9.Menyihat organ peranakan wanita, merapatkan bahagian intim wanita
11 Sebab Saya Pilih Collagen Powder Shaklee berbanding kolagen lain dalam pasaran
1. Sumber kolagen ialah daripada sisik ikan merah yang tahan lasak dan elastik tinggi. Oleh kerana ikan merah ini tinggal pada kedalaman 5,000 meter atau kita kenali dengan nama hidupan hidup di dalam air lautan dalam, kualiti kolagen yang berada pada sisik nya amat tahan lasak berta berkualiti tinggi.
2.Saiz molekul kolagen Shaklee ialah 1,000 Dalton berbanding produk lain yang bersaiz 300,00 Dalton. Oleh kerana saiz yang halus, kadar penyerapannya amatlah tinggi dan memaksimakan keberkesanan kolagen Shaklee
3. Kolagen ikan, ekstrak kulit kerang dan lactobacilius acidophilus menyokong pembentukan tisu dan membantu keanjalan kulit
4. Ekstrak biji Camelia Japonica dan Pfaffia menyokong penghasilan kolagen dan asid hyaluronic secara semulajadi yang mampu mengekalkan kelembapan pada kulit
5. Vitamin C, B2 dan B6 adalah agen antioksida dan anti penuaan yang terbukti hebat.
6. Mudah dibawa ke mana sahaja
7.  Mudah larut dalam air
8.  Ramuannya 100% asli, semulajadi dan selamat. Tiada gula, pengawet, pewarna.
9.  Boleh dibancuh dengan minuman kegemaran anda, termasuk jus buah, ESP ataupun Meal Shakes.
10. yang paling penting bagi yang beragama Islam adalah kolagen ini adalah HALAL.
11. Ujian klinikal yang dijalankan oleh Shaklee menunjukkan 71% pengguna Collagen Powder mempunyai tekstur kulit yang lebih gebu selepas penggunaan selama 8 minggu berturut-turut.
Siapa tidak boleh ambil Collagen Powder Shaklee
Golongan di bawah adalah mereka yang TIDAK di nasihatkan untuk mengambil Kolagen Shaklee:
1. Alahan kepada ikan dan seafood
2. Masalah cyst atau fibroid dalam rahim
3. Masalah cyst atau lump pada payudara
4. Wanita mengandung
5. Orang yang ada masalah berat badan disebabkan hormon yang tidak stabil
6. Pesakit kanser
6. Penyakit-penyakit lain yang telah dinasihatkan oleh doktor
Hal ini bagi mengelakkan kesan sampingan kepada mereka yang tidak dapat mengambil kolagen ini.
Siapa yang perlu ambil Collagen Powdee Shaklee
Golongan di bawah ialah individu yang mengalami tanda-tanda kekurangan kolagen dalam badan:
1. Rambut kering & bercabang
2. Pori-pori besar, jeragat hitam dan bintik-bintik pada kulit
3. Tulang mereput dan risiko osteoporosis
4. Kulit dan  otot kendur dan hilang keanjalan
5. Sakit sendi terutama lutut
6. Kulit berkedut
7. Penglihatan kabur dan mata panda (eyebag & hitam keliling mata)
8. Sakit gusi atau gigi luruh
9. Payudara melayut dan kurang pejal
10. Kuku rapuh dan mudah pecah/patah
11. Pelajar – kolagen bagus untuk individu yang ada masalah mudah lupa
12. Individu yang hendak kulit yang anjal dan cantik
13. Mangsa kebakaran – kolagen amat diperlukan untuk menggantukan kulit yang dah terbakar atau melecur
14. Orang yang sudah berumur
15. Wanita yang baru bersalin – untuk menegangkan mana yang kendur dan menghilangkan parut disamping cantik dimata suami
Bolehkah ibu menyusu makan Collagen Powder Shaklee
Kebanyakan kandungan Collagen Powder Shaklee adalah sesuai untuk ibu menyusu. Jika anda dan bayi anda boleh terima supplement Alfalfa Complex, ini bermakna untuk Collagen Powder Shaklee insyaaAllah anda dan bayi tidak akan menhadapi masalah. Malah ada yang beritahu susu badan meriah setelah mengambil Collagen Powder Shaklee.
Kenapa saya makan Collagen Powder Shaklee tapi tidak berkesan
Berikut ialah beberapa faktor yang boleh menyebabkan pengambilan Kolagen Shaklee tidak berkesan kepada sesetengah individu. Antaranya:
1. Badan mempunyai kadar toksin yang tinggi terutamanya di bahagian usus lalu menyukarkan penyerapan nutrien yang efisyen. Untuk individu yanh mempunyai toksin yang tinggi dalam badan, Kak Ni akan galakkan untuk mengambil Set Detox. Hal ini bagi memudahkan penyerapan Collagen Powder Shaklee dalam badan
2. Cara menyimpan Collagen Powdee Shaklee di tempat yang panas dan kering menyebabkan kualiti kolagen terjejas dan nutrien hilang
3. Tubuh badan sudah kebal dengan kolagen daripada pengambilan produk kolagen dan Gluta (glutathione) yang rendah kualitinya dan mengandungi bahan racun dan terlarang
4. Mengambil Collagen Shaklee pada kadar dan waktu yang salah dan selain daripada yang dinasihatkan oleh pengedar Shaklee yang terlatih
Cara minum Collagen Powder Shaklee
1. Minum semasa perut kosong, sebaiknya waktu pagi selepas bangun tidur adalah masa yang sesuai minum Collagen Powder Shaklee
2. Elakkan makan sebarang makanan 20 minit selepas minum kolagen untuk memastikan nutrien kolagen diserap sepenuhnya oleh badan
3. Bancuh kolagen dalam air atau jus yang sejuk dan TIDAK BOLEH dibancuh dengan air suam atau panas. Ini kerana nutrien dalam Collagen Powder Shaklee akan hilang jika berbuat demikian.
4. Kolagen Shaklee mempunyai rasa ikan yang agak hanyir. Dinasihatkan agar anda mencampurkan dalam yogurt drink atau jus sebelum minum
5. Amalkan setiap hari dan lihatlah hasil yang membuatkan hati anda berbunga-bunga selepas 4-8 minggu
Berapa lama Collagen Powder Shaklee bertahan
Untuk kesan yang lebih optimum, disarankan ambil 1 sacet setiap hari. Jadi untuk satu kotak penggunaan selama 15hari. Walaubagaimanapun, pengguna boleh juga ambil selang sehari (untuk 30 hari penggunaan).
Berapa harga Collagen Powder Shaklee
Retail price RM298 (sila rujuk senarai harga terkini dengan Shaklee Independent Distributor yang sah)
Jangan terkejut, kenapa ia mahal?Harga collagen  Powder ni mahal kerana sumber yang diperolehi untuk menghasilkan kolagen ini kualiti yang dijaga dan sukar untuk diperolehi. Jadi harga setanding dengan kualiti.
Kesimpulannya, pilihlah kolagen yang selamat dan baik untuk diri anda. Jangan kerana nak cantik dalam masa yang singkat diri sakit atau merana di kemudian hari. Bagi Kak Ni, Collagen Powder Shaklee adalah antara pilihan yang terbaik yang korang boleh amalkan. Selamat mencuba!

Salam sayang

Murni Yahya @ Kak Ni
Your Trusted Shaklee Independent Distributor

Shaklee Sungai Buloh, Kuang, Damansara Damai, Bandar Sri Damansara, Damansara Perdana,Mutiara Damansara, Kota Damansara, Bandar Pinggiran Subang, Rawang dan Batu Caves
https://www.wasap.my/01116424898

32 Kelebihan dan Kebaikan ESP Shaklee dan Kenapa Saya pilih ESP Shaklee

Apa itu Energized Soy Protein?

Energized Soy Protein (ESP) ialah sumber protein soya yang berkuliti tinggi yang diproses dengan suhu rendah bagi menjaga kualiti protin dalam kacang soya. 1 tin ESP (850g) dihasilkan daripada 30kg kacang soya.
5 tanda badan tidak cukup protein
• Selalu berasa lemah, lesu, tidak bermaya dan menggeletar.
• Mempunyai kolesterol tinggi, tekanan darah rendah dan selalu pening kepala.
• Luka lambat sembuh dan berparut
• Penglihatan menjadi semakin kabur.
• Antibodi lemah dan selalu sakit
Kenapa saya pilih ESP Shaklee?
Kak Ni pilih ESP Shaklee bukan sahaja kerana tingginya kuantiti proteinnya, tetapi juga kualiti protein dan soyanya yang bebas GMO dan organik. Mengikut kajian, makanan berasaskan GMO menjadi penyebab kepada beberapa penyakit iaitu kanser, alahan, toksin di dalam badan dan anti-gizi kepada tubuh badan.
Berikut ialah antara sebab saya memilih ESP Shaklee:
1) Shaklee adalah syarikat pertama menghasilkan makanan tambahan protein berasaskan soya dan juga formula pengasingan protein (isolated) yang pertama. Shaklee memformulasikan Instant Protein ini pada tahun 1972.
2) Shaklee menggunakan kacang soya non-GMO sahaja. Seperti yang kita tahu sumber makanan dari GMO bahaya kepada tubuh badan kita
3) ESP Shaklee diproses pada kadar suhu yang rendah untuk menjaga kualiti protein yang dihasilkan
4) Satu tin ESP dihasilkan daripada 30kg kacang soya
5) Setiap hidangan memberikan 14 gm bagi setiap hidangan protein berkualiti tinggi yang semulajadi. ESP Shaklee rendah lemak, laktosa semulajadi dan tanpa kolestrol. Berbeza dengan jenama lain yang biasanya hanya menyediakan sebanyak 8gm atau 6gm sahaja hidangan protein.
Shaklee memberikan jauh lebih banyak kandungan protein dan lebih kalsium.
6) ESP Shaklee juga diperkaya dengan 5 sumber vitamin dan 4 sumber mineral
7) Kandungan Indeks Glisemik (G.I.) yang rendah iaitu 39 – sesuai untuk penghidap kencing manis
8) ESP Shaklee membekalkan tenaga segera yang tahan lebih lama berbanding nasi dan roti biasa
9) Semasa diproses, kacang soya dicuci dengan air dan bukannya alkohol untuk mengekalkan Isoflavones genistein dan daidzein yang penting untuk kesihatan.
32 kebaikan dan kelebihan ESP
1. Dilengkapi dengan unsur kalsium untuk elakkan kerapuhan tulang kerana serbuk soya yang tidak bersifat keasidan.
2. Membekalkan tenaga berterusan yang bertahan selama beberapa jam
3. Memberi rasa kenyang bagi individu yang dalam proses mengurangkan berat badan
4. Membantu menjadikan kulit lebih berseri danmenganjalkan kulit/awet muda kerana protein penting untuk kulit.
5. Meransang regenerasi kulit dan otot, mengurangkan kedutan,
6. Memberi ton warna kulit yang sekata
7. Membantu menghilangkan parut jerawat di muka, menjadikan kulit muka halus-mulus, gebu
8. Protein yang lengkap (mengandungi 9 asid amino yang penting untuk fungsi badan)
9. Diperkaya dengan 5 sumber vitamin dan 4 sumber mineral
10. Rendah lemak, tanpa kolestrol
11. Diproses pada kadar suhu rendah dan menjaga kualiti protin yang tinggi
12. 1tin 850g dihasilkan dari 30kg kcg soya
13. Diproses menggunakan air bukannya alkohol untuk memelihara kandungan isoflavone
14. Protein soya(tumbuhan )lebih mudah dihadam berbanding protein haiwan
15. Membantu mengurangkan risiko kanser,
16. Bertindak sebagai antioksidan,
17. Menguatkan sistem imun tubuh,
18. Mempertingkatkan tahap kolestol baik,
19. Memelihara kesihatan jantung
20. Membaiki pigmentasi – membaiki masalah rambut seperti beruban dan rambut gugur, pigmentasi, kedutan dan kesan tua
21. Membaiki memori – meningkatkan kualiti memori, vitaliti, dorongan seksual dan rangsangan
22. Pembekal tenaga – membekal tenaga dengan segera dan meningkatkan  sistem imun, maka ia baik untuk kekal bertenaga, mencegah migrain, insomnia dan tekanan
23. Baik untuk hormon – kacang soya kaya dgn isoflavones.
24. Membantu merendahkan paras kolestrol,
25. Mencegah osteoporosis
26. Membantu pembentukan sel-sel baru.
27. Membantu menyembuhkan gastrik.
28. Memberi kekenyangan, sesuai untuk diet menguruskan badan.
29. Mempercepatkan pemulihan luka selepas pembedahan.
30. Memudarkan parut
31. Membantu pembinaan tubuh kanak-kanak
32. Kecantikan kulit dan rambut
Siapakah yang perlu ambil ESP Shaklee?
1. Ibu mengandung – makanan nutrisi yang terbaik,membantu kehamilan dan perkembangan fetus dengan lebih baik
2. Ibu yang menyusu – mengalakkan dan mengekalkan penghasilan susu. Pengambilan ESP Shaklee yang konsisten sepanjang tempoh penyusuan dapat membantu perkembangan fizikal bayi yang lebih sihat
3. Penghidap kencing manis
4. Kanak-kanak 1 tahun ke atas – sangat sesuai untuk tumbesaran yang sempurna
5. Pelajar/pekerja/individu dewasa/warga emas – penambah tenaga/energy booster
6. Lelaki dan wanita –  untuk mencegah dari penyakit
7. Orang yang alergik atau alahan.
8. Wanita ingin menguruskan badan
Berapa lama satu canister ESP boleh tahan?
Dengan kadar pengambilan sebanyak 3 sudu sehari, satu canister ESP boleh bertahan sehingga satu hingga dua bulan.
Apakah rasa ESP?
ESP Shaklee berperasa mild soya. Sekiranya anda tidak gemar atau tak menyukai rasa soya, boleh campur dengan minuman kegemaran andaseperti susu, milo atau buah yang dikisar bersama. Elakkan campur ESP dengan minuman bergas dan berkafien.
ESP baik dibancuh dengan air sejuk atau suam demi memelihara protein supaya tidak termusnah pada suhu tinggi. Selain dibancuh ESP juga boleh dijadikan masker dengan membancuh 1 sudu ESP + 2 sudu yogurt. Campuran tersebut boleh dikacau dan ditepek pada muka selama 15-20 minit dan kemudian dibasuh dengan air biasa.
Kesimpulannya, ESP Shaklee mempunyai banyak kebaikan untuk diri kita dan ianya selamat untuk pelbagai golongan. Untuk tempahan, boleh hubungi Kak Ni. Kak Ni akan berikan konsultasi percuma. Korang juga akan mendapat penjimatan sehingga 20-25% dan cashback jika menjadi ahli Shaklee. Nak tahu lebih lanjut hubungi Kak Ni ya

Salam sayang

Murni Yahya @ Kak Ni
Your Trusted Shaklee Independent Distributor

Shaklee Sungai Buloh, Kuang, Damansara Damai, Bandar Sri Damansara, Damansara Perdana,Mutiara Damansara, Kota Damansara, Bandar Pinggiran Subang, Rawang dan Batu Caves
https://www.wasap.my/01116424898

6 Kelebihan Omega Guard Shaklee Berbanding Jenama Lain Di Pasaran

6 Kelebihan Omega Guard Shaklee  Berbanding Jenama Lain Di Pasaran

 

1.Minyak Omega 3 dalam Omega Guard Shaklee diesktrak dari ikan laut dalam dan berair sejuk

Omega Guard menepati gred farmaseutikal yang ditetapkan. Ia dihasilkan dari ikan laut dalam dan berair sejuk seperti sardin, mackerel, herring dan anchovies

 

  1. Tidak dihasilkan dari minyak hati ikan yang mengandungi toksik.

Omega Guard Shaklee dibuat dari ikan dan bukannya diperbuat daripada hati ikan yang boleh memberi kesan toksik.

 

  1. Omega 3 dalam Omega Guard Shaklee mengandungi 3 kali lebih tumpat dari ketumpatan minyak hati ikan.

Korang nak tahu tak apa yang terjadi jika Omega Guard yang diletakkan di dalam freezer? Omega Guard Shaklee jika diletakkan di dalam freezer berjam-jam lamanya sekali pun, ia TIDAK BEKU. Ini menunjukkan  kandungan Omega Guard Shaklee bukan air dan bukan lemak ikan. Ianya minyak ikan berkualiti tinggi yang tinggi dengan kandungan Omega 3, EPA, DHA.

 

  1. Omega Guard ialah minyak ikan omega 3 paling tulen

Omega Guard sangat berbeza daripada produk omega 3 di pasaran kerana Omega Guard Shaklee satu- satunya minyak ikan omega 3 paling tulen, lengkap dengan 7 jenis asid lemak omega 3 semulajadi termasuk EPA, DHA dan ALA.

 

  1. Omega 3 dalam Omega Guard mengandungi EPA dan DHA
    Satu kapsul Omega Guard Shaklee membekalkan 905mg asid lemak omega 3, EPA dan DHA yang sangat penting untuk perkembangan memori dan menajamkan minda. Namun tubuh manusia tidak boleh menghasilkan EPA dan DHA dan kita perlu mendapatkan sumber EPA dan DHA dari sumber makanan dan juga supplimen. Sumber EPA dan DHA yang terbaik adalah dari haiwan seperti ikan kerana ia mudah ditukarkan kepada enzim tubuh. Tahap enzim tubuh yang bagus dapat memproses kesemua EPA, DHA, ALA yang terkandung dalam Omega 3 dengan maksima.

 

  1. Omega Guard Shaklee dihasilkan daripada kaedah ultratulen bergred farmaseutikal berteknologi terkini

Kebanyakan syarikat menggunakan kaedah menyulingan tekanan tinggi untuk mengekstrak minyak ikan tetapi proses ini boleh memusnahkan sesetengah nutrient dan boleh menipiskan kandungan logam yang boleh membahayakan kesihatan.

 

Shaklee menggunakan kaedah Ultratulen Bergred Rarmaseutikal teknologi terkini untuk menghasilkan Minyak Ikan Omega Guard Shaklee. Proses penyulingan ini adalah proses penyulingan proprietari 3 molekul untuk mengekstrak asid lemak omega 3 yang paling tulen dan semulajadi yang bermafaan di bawah suhu rendah yang terjaga.

 

Proses ini menumpukan kepada penghasilan asid lemak omega yang asli dan menghilangkan pencemaran serta menyingkirkan bahan berbahaya seperti plumbum, merkuri, arsenik, kadmium, dioksin dan PCB (polychlorinated biphenyl) yang merupakan bahan kimia industri yang sangat toksik.

 

 

 

30 Manfaat Omega Guard Shaklee

 

  1. Omega 3 mengimbangi perubahan dan kepekatan hormon PMS wanita
  2. Melicinkan kulit dan kelihatan kemerah-merahan
  3. Mencegah salur darah dari tersumbat
  4. Omega 3 dapat mengelakkan strok
  5. Mengekalkan tekanan normal darah
  6. Membantu mengurangkan ketegangan urat leher
  7. Mengurangkan sakit kepala
  8. Merendahkan kolestrol
  9. Omega 3 dapat mencegah pembekuan darah dalam badan
  10. Kekalkan tahap kesihatan trigliserida dan kolestrol LDL
  11. Mengawal masalah obesiti
  12. Mengurangkan risiko penyakit jantung
  13. Sangat bagus untuk ibu hamil – membantu tumbesaran dan perkembangan otak janin
  14. Meningkatkan perkembangangan memori janin dan kanak-kanak
  15. Meningkatkan sistem imun tubuh dan sangat bagus untuk kesihatan kanak-kanak
  16. Membantu menyihatkan paru-paru
  17. Omega 3 juga boleh memperbaiki masalah alahan kulit seperti eczema, psoriasis, dll
  18. Mengurangkan demam hay, bronkitis, penyakit lelah, hepatitis, SLE (lupus erythematosus)
  19. Omega 3 juga membantu memperbaiki penyakit buah pinggang
  20. Membantu menentang kanser paru-paru, payudara, kanser prostat dan kanser kolon.
  21. Membantu meningkatkan kesihatan hati selepas pembedahan
  22. Membantu pankreas pesakit kanser berfungsi dengan lebih baik
  23. Memelihara fungsi-fungsi sendi
  24. Mencegah penyakit gout
  25. Mencegah insomnia
  26. Mengurangkan tekanan emosi,kemurungan dan kebimbangan
  27. Membantu memperbaiki masalah autism
  28. Membantu memperbaiki masalah kanak-kanak hyperactive
  29. Mengurangkan masalah schizophrenia
  30. Mengurangkan masalah lupa pada wanita yang telah melahirkan anak

 

9 Golongan yang Memerlukan Omega 3 Untuk Menyokong Tahap Kesihatan

 

Omega Guard boleh dimakan oleh semua peringkat umur setahun ke atas boleh menggunakan. Tiada tahap kesihatan yang baik tanpa pelaburan wang untuk membeli produk yang bermanfaat seperti Omega Guard Shaklee ini. Di bawah ini ialah senarai golongan yang sangat digalakkan makan Omega Guard:

 

  1. Warga emas, pelajar, wanita yang melahirkan anak dan orang yang selalu lupa

Omega-3 terbukti membantu dalam menyokong fungsi otak yang sihat. Ia membantu memperbaiki fungsi kognitif dan perasaan.Selain itu, Omega-3 juga dapat meningkatkan ingatan, pembelajaran, dan perhatian. Ia sangat membantu para pelajar dalam pembelajaran mereka setiap hari dan orang yang selalulupa.

 

Bagi golongan warga emas pula, omega-3 dapat melambatkan kemerosotan mental yang berkaitan dengan penuaan seperti alzheimer. Bagi wanita yang baru melahirkan anak pula, Omega Guard sangat diperlukan untuk kebaikan otak bayi dan untuk mengelakkan ibu menjadi orang yang selalu lupa dan juga membantu agar emosi ibu bersalin lebih stabil selepas bersalin.

 

  1. Pesakit Jantung dan Strok

Asid lemak Omega-3 mencegah penyakit saluran darah dan strok. DHA dan EPA boleh menentang thrombosis, melancarkan pengaliran darah dan membantu mengekalkan tekanan darah normal.

Membantu mengurangkan risiko penyakit jantung.

 

Satu penyelidikan yang menyokong fakta tersebut tetapi bukan muktamad menunjukkan bahawa pengambilan asid-asid lemak omega-3 seperti EPA dan DHA boleh mengurangkan risiko penyakit jantung koronari. Penyelidikan juga menunjukkan bahawa paras asid lemak omega-3 yang tinggi dapat memperbaiki kesihatan kardiovaskular di samping membantu memelihara tekanan darah dan paras trigliserida yang normal.

 

  1. Pesakit darah tinggi

Omega Guard membantu mengekalkan tekanan darah normal, mencegah salur darah daripada tersumbat, mengelakkan strok, dan mencegah pembekuan darah dalam badan.

 

  1. Kanak-kanak berusia 1 tahun dan ke atas

Minyak Ikan Omega Guard Shaklee untuk anak yang mudah dapat sakit semam, batuk, selesema dan athsma, membantu pertumbuhan badan yang sihat dan juga untuk kesihatan otak. Ia juga membantu memperkuat sistem imunisasi badan kanak-kanak.

 

  1. Wanita menyusu dan hamil

Omega Guard penting untuk perkembangan otak, mata dan sistem saraf dan fungsi imun bayi. Omega Guard dapat menyokong tempoh kehamilan yang normal dan berat kelahiran bayi yang sihat. Selain itu, ia juga dapat mengurangkan risiko alahan pada bayi.

  1. Meraka yang mengalami masalah berat badan

Omega 3 meningkatkan hormon Leptine yang mengawal selera makan dan akan terasa kenyang lama

 

  1. Pesakit Asma dan yang selalu batuk berkahak

Omega Guard dapat membantu mencairkan kahak dan memelihara kesihatan paru-paru

 

  1. Orang yang mengalami sakit sendi dan lutut

EPA dan DHA dalam Omega Guard befungsi untuk mengurangkan keradangan dengan mengurangkan pengeluaran enzim yang menghakis rawan dan menyebabkan sakit sendi. Omega Guard juga dapat mengekalkan ketumpatan mineral tulang, menggalakkan pergerakan sendi, fleksibiliti, mengurangkan kekejangan, bengkak dan kesakitan.

 

Selain itu, ia juga membantu mengurangkan dan kemusnahan sendi yang mana kerap berlaku dalam artritis.Omega Guard juga bertindak sebagai pelincir untuk membolehkan sendi- sendi yang berkeriut serta sakit bergerak dengan lancar.

 

  1. Orang yang mementingkan tahap kesihatan yang bagus

Mengamalkan Omega Guard dalamdiet seharian dapat membantu kesihatan jantung, mata, otak, sendi dan banyak lagi. Pencegahan adalahlebih baik daripada perubatan.

 

Kesimpulannya, kita perlu pastikan badan kita mendapat bekalan Omega Guard yang mencukupi untuk mencegah daripada sebarang penyakit.  Boleh hubungi Kak Ni untuk tempahan Omega Guard Shaklee atau penerangan lanjut ya.

 

Salam sayang

Murni Yahya @ Kak Ni
Your Trusted Shaklee Independent Distributor

Shaklee Sungai Buloh, Kuang, Damansara Damai, Bandar Sri Damansara, Damansara Perdana,Mutiara Damansara, Kota Damansara, Bandar Pinggiran Subang, Rawang dan Batu Caves
https://www.wasap.my/01116424898

 

 

Awet Muda 10 Tahun dengan Youth Complex, 8 Tahun Ujian Klinikal

Apa itu Youth Complex?

Youth Complex adalah produk skin yang dihasilkan oleh Shaklee setelah melalui 8 tahun penyelidikan. CEO Shaklee, Mr Roger yang meminta Scientist Shaklee untuk mencipta skin care khas untukmembantu wanita supaya kelihatan lebih muda.

Youth Complex ialah Revolutionary Breakthrough!

Shaklee menggelarkan Youth Complex ini sebagai Revolutionary Breakthrough! Ini kerana ia merupakan penemuan yang sangat unggul ke atas dunia sains dan kecantikan. Dan Shaklee telah menjalankan 8 tahun penyelidikan sebelum melancarkan Youth Complex ini dipasaran. Hebatkan?

8 tanda utama penuaan dengan klinikal data adalah seperti berikut:

1) Wrinkles / Kedutan

2) Saiz pores

3) Skin Tone

4) Keanjalan kulit / firmness

5) Skin texture

6) Pigmentasi

7) Radiance / keserian kulit

8) Sagging / kendur

Hasil daripada ujian, 100% wanita yang melalui ujian ini terbukti memiliki kulit yang lebih muda dalam masa 7 hari! 100% tau .. bukan 99%, bukan 98%. Selain itu, penggunaan Youth yang berterusan, sebanyak 2/3 dari wanita ini mengalami perubahan kulit muda 10 tahun!

Skin Agen Index yang Shaklee buat ini bukan berdasarkan testimoni atau maklum balas (feedback) pengguna. Contoh testimoni atau maklum balas (feedback) pengguna ialah merekaakan tanyakan soalan tentang produk mereka, seperti berikut:
Apakah perasaan awak tentang produk ini?
Adakah awak rasa lebih muda?
Adakah awak rasa 10 tahun lebih muda?

Jadi, cara testimoniatau maklum balas(feedback)pengguna ini sebenarnya berdasarkan perasaan atau pemikiran manusia.

Shaklee juga tidak menggunakan Skin Analysis. Skin Analysis ini ialah mesin yang meganalisis tahap kulit kita. Tetapi Shaklee menggunakan Mathematical Equation (Persamaan Metamatik) daripada data saintifik. Ini bermaksud ia bukan berdasarkan perasaan pengguna tentang Youth. Clinical Study Shaklee melibatkan data sebanyak 100 wanita yang terdiri daripada Caucasians dan Asians serta 20 wanita yang terdiri daripada yang berumur, 20, 30, 40,50 dan 60 tahun setiap satu.

Selain itu juga Shaklee bekerjasama dengan International Clinical Research yang terletak di Texas, USA yang merupakan organisasi yang mempunyai kebolehan di taraf dunia seperti di Asia, Eropah dan Amerika Utara. Shaklee bekerjasama dengan organisasi untuk untuk membuktikan secara klinikal bahawa Youth Complex boleh menukarkan kulit yang tua kepada yang lebih muda.

5 Bahan Utama Dalam Youth Complex

1. Muscadine Grapes
Muscadine Grapes ialah bahan yang terdapat dalam Vivix. Ia mengandungi polifenol yang dapat melindungi, memperbaiki DNA sel dan menghalang kerosakan kolagen dan elastin kulit.

2. Schisandra Chinensis Fruit Extract
Schisandra Chinensis Fruit Extract ialah sejenis herba yg selalu digunakan oleh orang China, Jepun dan Korea utk melegakan keradangan dan kegatalan kulit.

3. Lotus Japonicus
Nutrien dalam Lotus Japonicus membantu aktifkan kulit untuk menjana semula sel supaya dapat menghasilkan lebih kolagen, elastin & firbrillin. Firbrillin ini ialah sejenis protein. Apabila Lotus Japonicus ini digabungkan dengan Schisandra Chinensis Fruit Extract, lebih banyak nutrien dan tenaga akan disalurkan kepada kulit kita

4. Apple Stem cell extract
Apple Stem cell extract berfungsi untuk mengaktifkan dan mempercepatkan pembaharuan sel kulit supaya kulit nampak lebih muda. Ia juga mengekalkan dan memperbaiki tisu kulit supaya kulit lebih berseri dan lembut dengan lebih lama

5. Vital Repair Complex
Vital Repair Complex memberikan nutrien anti oksidan kepada kulit. Selain itu, ia juga mengandungi vitamin-vitamin penting untuk menghalang radikal bebas yang merosakkan kulit dan menggalakkan pertumbuhan sel yg sihat

Setiap satu produk YOUTH tu, ia diformulasi khas untuk menghalang pelbagai faktor penuaan seperti, cara hidup kita (selalu stress, kurang tidur), faktor pesekitaran yg tercemar dan juga penuaan semulajadi. Setiap bahan yang terkandung dalam Youth diformulasi khusus untuk mengatasi masalah-masalah di atas.

Youth Complex terdiri daripada 6 produk:

1. Luminous Gel Oil Cleanser (Pencuci Gel Minyak)
Luminous Gel Oil Cleanser ini tidak mengandungi sabun. Uniknya ia adalah gabungan pencuci minyak (cleaning oil) dan pencuci gel (cleaning gel). Pencuci minyak kerana ia membantu mencuci mencuci make up dan habuk. Manakala pencuci gel pula membantu untuk mengelakkan kelembapan dan ia tidak akan menghilangkan kelembapan kulit kerana cara pembersihannya sangat lembut. Oleh yang demikian,ia sangat sesuai untuk kulit kering dan berminyak. Dalam Luminous Gel Oil Cleanser ini ada Muscadine grape yang membantu untuk melindungi DNA kita. Selain itu ia juga mengandungi Green Algae yang berfungi membuang selkulit yang telah mati.

Youth Oil Cleansing Gel

 

2. Perfecting Skin Toner
Perfecting Skin Toner mencuci sebanyak dua kali (double cleansing). Ia membantu membersihkan kulit mati, menghidrat (melembap), membekalkan nutrisi, menutup liang pori. Dalam toner ini juga ada Green Algae, tapi dalam toner terdapat 2 jenis Green Algae yang membantu melembapkan, mengurangkan keradangan (reduce inflammation) dan mengurangkan sensitivity kulit (reduce sensistivity)

Youth Serum3. Youth Activating Serum
Youth Activating Serum adalah produk yang paling penting dalam Youth Complex. Ia mengandungi 10 kali ganda bahan aktif untuk membantu pembaharuan sel. Maksudnya bahan-bahan yang terdapat dalam cleanser, toner dan moisturizer juga terdapat dalam Youth Activating Serum tetapi kandungan dalam Youth Activating Serum ialah 10x ganda kepekatan. Jadi kalau nak cantik jangan skip pakai serum ya

Youth Toner

4. Day Cream @ Age Defense Moisturizer with SPF 50
Day Cream @ Age Defense Moisturizer with SPF 50 ini mengandungi vitamin dan yang membantu untuk melembapkan kulit. Ia juga melindungi kulit dari sinaran UV. Ia juga mengandungi UVA dan UBV dan Day Cream @ Age Defense Moisturizer with SPF 50 mengandungi SPF 50 yang sesuai dengan UV di Malaysia yang sangat tinggi. UVA ialah pancaran cahaya yang masuk ke dalam lapisan kulit (dalam) manakala UVB akan menyerang permukaan luar kulit contohnya sunburn di sebabkan UBV.

Youth SPF 50

5. Advanced Renewal Night Cream
Advanced Renewal Night Cream untuk menggalakkan proses pembaharuan sel kulit semasa kita tidur. Ia bantu merangsang penghasilan kolagen dan elastin. Kolagen dan elastin ini terdapat dalam lapisan kulit. Jika tidak dilindungi ia akan musnah dan kulit akan menjadi tua.

Youth Renewal Night Cream

6. Radiance C + E (di dalam kapsul emas)
Radiance C + E adalah 20% concentration Vitamin C & Vitamin E. Nutrien dlm kapsul ini membantu untuk menegang, mencerah, dan mengurangkan garisan halus dan kedutan pada kulit. Ia juga membaiki tona kulit secara keseluruhan. Kapsul emas ini berasaskan tumbuh-tumbuhan dan vegan. Ia 100% terbiodgrasi dan diformulasi tanpa sebarang bahan pengawet.

Youth - Radiance C + E

Hebatkan Youth Complex ni! Youth Complex ini baru dilancarkan di Malaysia pada 1 Mac 2018. Dalam masa 2 hari stok Youth Complex di Malaysia adalah sedikit. Maksudnya ramai sangat orang di Malaysia ini hendak mencuba Youth Complex yang merupakan Revolutionary Breakthrough dalam bidang skin care. Ia nya Selamat, bebas bahan kimia dan pengawet dan kesan yang optimum iaitu kelihatan lebih muda 10 tahun! Kalau korang nak muda dan cantik, Kak Ni cadangkan korang cuba set Youth Complex.

Ada dua jenis set Youth Complex:

1. Youth Starter Set
Youth Starter Set mengandungi 4 jenis produk iaitu Luminous Gel Oil Cleanser, Perfecting Skin Toner, Day Cream @ Age Defense Moisturizer with SPF 50 dan Advanced Renewal Night Cream. Set ini berharga RM901.00, tetapi dapat harga RM791.00 (jimat RM110). Korang juga dapat keahlian Shaklee dan postage secara percuma. Selain itu,jika korang beli set ini, korang juga akan dapat cash back RM23 dan percuma Two-Way Manififying Mirror. Cermin ini dapat zoom muka kita 5 kali ganda, hahaha habis nampak segala benda yang tak elok dimuka tu dan cermin ini bernilai RM20. Ini bermakna korang akan jimat RM243 jika membeli set ini.

2. Youth Intensive Treatment and Repair Set
Youth Intensive Treatment and Repair Set mengandungi 6 jenis produk iaitu Luminous Gel Oil Cleanser, Perfecting Skin Toner, Day Cream @ Age Defense Moisturizer with SPF 50, Advanced Renewal Night Cream, Youth Activating Serum dan Radiance C + E. Harga set ini ialah RM1338.35. Tetapi korang akan dapat harga ahli iaitu RM1070.60 (jimat RM267.65). Korang juga dapat Radiance C + E yang berharga RM349 (jika beli berasingan) dan beg Youth yang bernilai RM50. Selain itu,jika korang beli set ini, korang juga akan dapat cash back RM48 dan percuma keahlian Shaklee dan postage. Ini bermakna korang akan jimat RM795 jika membeli set ini.

Set Complete Youth

 

Kesimpulannya, Kak Ni sarankan kalau korang ada budget lebih, korang ambil la Youth Intensive Treatment and Repair Set kerana banyak sangat untung dank orang akan dapat kulit yang sangat cantik.

Tetapi jika korang ada kekurangan budget, korang boleh cuba dulu Youth Starter Set, nanti bulan May 2018, Shaklee mungkin akan menjual produk Youth satu per satu dan masa itu korang boleh top up yang mana yang belum ada.

Untuk sesiapa yang beli Youth Complex set dengan Kak Ni, Kak Ni bagi bayaran secara ansuran sebanyak 2- 3 kali. Bila bayaran cukup, Kak Ni akan berikan set. Insyaallah Kak Ni nak tolong korang cantik sama-sama. Konsultansi sebelum dan selepas pembelian/penggunaan Youth Complex juga Kak Ni sediakan secara percuma. Jom order Youth Complex sekarang!

Salam sayang

Murni Yahya @ Kak Ni
Your Trusted Shaklee Independent Distributor

Shaklee Sungai Buloh, Kuang, Damansara Damai, Bandar Sri Damansara, Damansara Perdana,Mutiara Damansara, Kota Damansara, Bandar Pinggiran Subang, Rawang dan Batu Caves
https://www.wasap.my/01116424898

21 Kebaikan Vitamin C kepada Tubuh Badan Anda

 

 


1.Vitamin C Shaklee BUKAN vitamin sintetik tetapi ialah vitamin semulajadi
Suplemen yang ada di Shaklee semuanya terdiri daripada vitamin semulajadi termasuklah Vitamin C. Tahukah anda bahawa Vitamin C sintetik mempunyai kesan antioksidan dan pro-oksidan dalam masa yang sama! Bermakna walaupun ia menghapuskan radikal bebas dalam tubuh, pada masa yang sama ia juga menghasilkan radikal bebas!

Vitamin C Shaklee2. Vitamin C Shaklee ialah ‘Sustained Release’/pelepasan masa
Sustained (or, Time) Release ialah satu proses di mana vitamin diformulasi khas agar ia dilepaskan mengikut paten istimewa yang menjamin penyerapan vitamin di antara 3 ke 6 jam. Dengan bahasa ringkasnya, dilepaskan secara perlahan-lahan ke dalam aliran darah badan mengikut masa tertentu.

Vitamin larut air seperti B-Complex dan Vitamin C adalah vitamin yang mudah larut di dalam air (sebab itu dinasihatkan pengambilan air yang mencukupi apabila mengambil suplemen), dan, ianya tidak boleh disimpan di dalam badan.

Maka, tanpa sifat Time Release ini, vitamin larut air ini akan terus diserap ke dalam aliran darah dengan CEPAT, tanpa mengira berapa besar dos vitamin tersebut, dan akan dilepaskan ke dalam urin (air kencing) dalam masa 2-3 jam sahaja. Bukankah membazir jika semua yang kita ambil `terbuang` begitu saja tanpa sempat dimanfaatkan oleh tubuh kita?

3. 1 tablet Vitamin C Shaklee (500mg) bersamaan dengan 7 setengah biji oren!

Bayangkan dengan hanya memakan 1 biji tablet Vitamin C Shaklee, anda mendapat manfaat sebanyak anda memakan 7 setengah biji oren setiap hari! Hebat kan?4. Vitamin C Shaklee mengandungi “bioflavonoids”.
Tahukah anda bahawa vitamin C sintetik tidak mempunyai bioflavonoids? Ianya cuma semata-mata asid askorbik sahaja. Bermakna ia tidak mampu bertindak seperti vitamin C yang sebenar.
Bioflavonoids adalah pigmen tumbuhan-tumbuhan yang dijumpai banyak di dalam buah-buahan sitrus. Ia membantu dalam penyerapan vitamin C sepenuhnya dan memelihara vitamin C itu sendiri daripada oksidasi. Kesemua suplemen vitamin C berfungsi lebih baik dengan kehadiran bioflavonoid. Fungsi bioflavonoid :

– Mencegah vitamin C daripada termusnah oleh pengoksidaan.
– Menguatkan dinding kapilari/saluran darah, seterusnya mengelakkan pendarahan dan lebam-lebam daripada berlaku.
– Membantu membina rintangan terhadap sebarang jangkitan.
– Membantu mencegah dan juga menyembuhkan gusi berdarah.
-Membantu vitamin C dalam memastikan kesihatan tisu-tisu penghubung di dalam badan.
– Membantu memelihara paras kolesterol yang normal.
– Membantu melawan alahan/ Asthma, dll.

 

 

Vitamin C Shaklee bersamaan 7 biji Oren

5. Tiada perasa tiruan, pemanis, pewarna atau bahan pengawet tambahan.
Semuanya semulajadi! Jadi, sekiranya anda mahukan Vitamin C yang natural dan benar-benar bermanfaat untuk anda, maka Vitamin C Shaklee adalah pilihan yang paling tepat sekali!

 

  1. Tidak Silika Gel dalam Vitamin C Shaklee

Dalam Vitamin C Shaklee ini tiadak Silika Gel ataupun dipanggil sebagai absorbent chemicals tidak seperti vitamin C lain di pasaran.. Silika gel tujuan dia sebagai zat penyerap, pengering. Garam- garam kobalt dapat diserap oleh gel ini. Ini kerana vitamin C Shaklee ialah 100% semulajadi. Oleh itu, tidak berlakunya pencairan pada vitamin tersebut. Maka kita tidak salah pilih dalam mengambil supplimen tambahan untuk badan yg pastinya baik untuk kesihatan.

 

Sejarah Penemuan Vitamin C

 

Tak kenal maka tak cinta. Vitamin C merupakan vitamin larut air yang mungkin juga adalah vitamin yang paling banyak dikenal. Bahkan jauh sebelum penemuan struktur kimianya oleh Haworth dan King pada tahun 1932, para ahli telah menemukan sebuah senyawa dalam buah jeruk yang memiliki kemampuan mencegah dan menyembuhkan penyakit skorbut. Penyakit skorbut adalah satu penyakit disebabkan kekurangan vitamin C dengan tanda perdarahan pada gusi, kulit dan usus, berasa lemah, nyeri sendi, dan kekurangan darah.

 

 

Fakta Menarik Tentang Vitamin C

 

Dari ekspedisi yang dilakukan oleh Vasco da Gama pada tahun 1497, ditemukan bahwa buah-buahan memiliki khasiat menyembuhkan skorbut setelah sekitar 75% anak kapalnya meninggal karena terkena penyakit tersebut. Gejala yang mereka alami berupa mulut dan gusi berdarah, bau mulut tidak sedap, luka besar di kulit, bengkak di persendian, feces BAB berdarah, badan lemas, panas tinggi dan akhirnya meninggal dunia. Ketika kapalnya tiba di Filipina, sisa anak kapal yang masih hidup diberi makan buah segar dan ternyata sembuh dari skorbut.

 

 

21 Kebaikan Vitamin C kepada Tubuh Badan Anda

 

  1.  Membantu dalam pembentukan kolagen

Kolagen mampu membuatkan kulit jadi lebihanjal, gebu dan berseri-seri. Tapi kolagen bukan stakat nak kulit je cantik tapi lebih dari tu. Kolagen ada pada kornea, kanta mata, kulit, salur darah, keratin (rambut, kuku), tulang, tendon, rawan sendi, gigi, hati, tulang sum-sum dan tisu serta organ seperti  buah pinggang, jantung serta sistem limfatik. Vitamin C membantu dalam pembentukan kolagen yang menyokong sebahagian besar sel-sel yang memberikan struktur, kekuatan, kekenyalan kulit dan juga tisu-tisu badan termasuklah tendon, ligamen, otot dan tulang rawan.

 

  1. Membantu , meningkatkan imunisasi badan
    Dos yang betul bagi Vitamin C melindungi badan dari jangkitan penyakit dan memelihara kesihatan tulang dan gigi. Ia juga meningkatkan keupayaan badan dalam merawat luka dan badan kita juga terpelihara dari bakteria, virus serta jangkitan.

 

  1. Demam biasa
    Mengurangkan simptom demam dan bertindak sebagai anti-histamin yang berkesan dengan mengurangkan kesan tidak baik dari demam seperti sakit-sakit badan, selsema dan kesakitan. Vitamin C juga mengawal alergi yang menyebabkan demam, mengurangkan paras histamin dan biasanya mempercepatkan baik demam.

 

  1.  Membantu dalam menyembuhkan luka

Vitamin C sangat penting untuk hasilkan kolagen iaitu protein dalam tisu penghubung dalam tubuh badan (kulit, tendon, otot, ligamen dan lain-lain).  Disebabkan itu, vitamin C sangat membantu dalam pemulihan luka tak kiralah sama ada luka kecil, luka yang dalam, tulang yang patah atau kulit yang melecur. Badan menggunakan vitamin C untuk gantikan tisu yang rosak sekaligus dapat bantu pulihkan luka dengan lebih cepat dan lebih baik.

 

  1.  Melindungi dari penyakit yang disebabkan oleh tekanan

Mengikut Dr. Bruce Miller, “The more you stress, the more you need vitamin C”. Ya, vitamin C mainkan peranan penting dalam melindungi otak dan sistem saraf daripada kesan akibat tekanan yang dialami. Ini disebabkan oleh badan perlukan vitamin C yang mencukupi untuk sintesis hormon tekanan seperti adrenaline dan nor-adrenaline iaitu hormon yang sangat penting dalam melawan tekanan. Oleh sebab stress boleh memusnahkan vitamin C dan kesan kekurangan vitamin C dalam badan menyebabkan sistem pertahanan badan kita menjadi lemah dan mudah diserang penyakit.

 

  1. Membantu menurunkan paras kolestrol

Vitamin C mainkan peranan penting dalam menurunkan paras kolestrol dalam darah. Ia membantu menukarkan kolestrol kepada bile salts yang lebih mudah dibuang daripada badan.

 

  1.  Melancarkan peredaran darah

Kebanyakan kerosakan yang berlaku pada salur darah semasa serangan sakit jantung adalah disebabkan oleh salur darah tidak dapat mengembang dengan baik dan menghalang peredaran darah. Sakit dada, susah nak bernafas (angina pectoris) juga disebabkan oleh arteri koronari iaitu arteri yang membawa darah ke jantung tidak dapat mengembang dengan baik. Terdapat kajian yang menunjukkan walaupun vitamin C dalam dos yang kecil tapi ia dapat membantu salur darah mengembang dengan baik terutamanya bagi yang selalu sakit dada, ada masalah jantung dan juga tekanan darah tinggi.

 

  1.  Mengurangkan risiko penyakit jantung dan strok

Vitamin C adalah antioksidan yang sangat hebat. Ia dapat menghalang radikal bebas daripada merosakkan dinding arteri yang boleh membentuk plak dan mengundang risiko darah tinggi, penyakit jantung dan strok. Vitamin C juga melindungi kolestrol dari teroksida dalam aliran darah yang boleh menyebabkan penyakit jantung dan strok. Sebab itulah orang yang ada darah tinggi digalakkan ambil vitamin C untuk elakkan risiko penyakit jantung dan strok.

 

  1.  Mengawal paras gula dalam darah bagi pesakit diabetes

Pesakit diabetes boleh mendapat manfaat dari Vitamin C kerana Vitamin C mengawal paras gula dan mengurangkan risiko diabetes dan memulihkan simptom sedia ada. Makan Vitamin C boleh menghalang glukosa dalam sel badan dan mengawal komplikasi diabetes.

 

  1.  Membantu dalam merawat kanser

Ciri-ciri anti-oksida yang ada pada Vitamin C boleh melindungi sel dari kemusnahan DNA dan mutasi seterusnya mengelak dari barah untuk jangka masa panjang. Ia meningkatkan fungsi imunisasi dan mengelak sel barah tertentu terbentuk. Ia juga mengurangkan risiko terkena semua jenis barah termasuk paru-paru, mulut, tekak, kolon/usus, perut dan esofagus. Vitamin C juga membantu penghasilan semula Vitamin E, salah satu antioksida yang sangat baik. Vitamin C bukanlah mengatasi terus sel kanser sedia ada, tapi meningkatkan fungsi imun badan agar dapat melawan sel kanser.

 

  1.  Membantu mengurangkan masalah pernafasan

Terdapat kajian dari Univerisity of Helsinki, Finland yang mencadangkan vitamin C untuk mengurangkan masalah sistem pernafasan seperti batuk, nafas berbunyi dan juga semput.

 

  1.  Mengurangkan simptom asma

Orang yang mempunyai asma yang kronik sangat memerlukan vitamin C. Fungsinya sebagai antioksidan dan antihistamine dapat membantu dalam fungsi peparu dan salur pernafasan. Pengambilan vitamin C sebanyak 1000 mg hingga 2000 mg setiap hari dapat mengurangkan penghasilan histamine yang boleh menyebabkan keradangan bagi penghidap asma.

 

  1.  Membantu dalam mengurangkan simptom arthritis

Arthritis disebabkan oleh kegagalan proses sel yang membantu dalam penghasilan, penyelenggaraan dan pemulihan tisu tulang rawan. Tekanan fizikal ke atas tulang rawan memusnahkan kolagen dan juga memberi kesan pada penghasilannya. Disebabkan vitamin C diperlukan untuk membentuk kolagen,ia sangat membantu untuk mengurangkan kesakitan, keradangan dan sakit sendi bagi orang yang menghidap arthritis.

 

  1.  Mengurangkan risiko katarak

Pupil mata kita memerlukan Vitamin C untuk berfungsi dengan baik. Kekurangan Vitamin C boleh menyebabkan katarak, di mana kanta mata menjadi lebih legap, punca kepada penglihatan kabur dan boleh jadi buta dikalangan orang dewasa. Pengambilan dos Vitamin C yang tinggi boleh menghalang atau mengurangkan risiko katarak dan meningkatkan aliran darah ke mata. 1000mg Vitamin C sehari boleh mengelak katarak dan mempertingkatkan penglihatan.

 

  1. Mengandungi anti-oksida dan memberi perlindungan dari matahari
    Vitamin C adalah anti-oksida yang sangat hebat serta berkesan dalam melindungi badan dari radikal bebas yg memberi kesan tekanan oksidatif atau “sel karat” yang boleh menyebabkan kesan kesihatan yang tidak baik seperti atherosclerosis yang boleh menyebabkan sakit jantung dan strok.Vitamin C melindungi kulit dari radikal bebas yang terhasil kerana kesan jemur pada cahaya matahari, pencemaran dan kesan merokok. Antioksida dalam Vitamin C melindungi kulit dari radiasi ultraungu dan kesan terdedah kepada cahaya matahari. Vitamin C mengurangkan kesan sun burn disebabkan oleh radiasi ultra ungu dan seterusnya boleh menyebabkan kanser kulit.

 

  1. Mengurangkan risiko tekanan darah tinggi
    Vitamin C boleh merendahkan tekanan darah tinggi dan mengurangkan risiko menghidap tekanan darah tinggi dan juga masalah kesihatan yang menyebabkan tekanan darah tinggi.

 

  1. Mengurangkan risiko keracunan plumbum.
    Vitamin C membantu mengurangkan kadar plumbum dalam darah secara mendadak. Keracunan plumbum boleh menyebabkan masalah pembesaran terutamanya di kalangan kanak-kanak. Ia menyebabkan masalah pembelajaran, IQ lemah dan tumbesaran terbantut di kalangan kanak-kanak. Orang dewasa pula akan mengalami kegagalan buah pinggang dan tekanan darah tinggi jika mempunyai keracunan plumbum.

 

  1. Membantu untuk kurus dan mengekalkan berat ideal
    Vitamin C dan jus telah terbukti membantu untuk kurus dan mengekalkan berat yg ideal. Pakar pemakanan dan nutrisi biasanya memasukkan diet makanan tinggi Vitamin C dalam jadual pemakanan kerana terdapat kajian yang menunjukkan makanan yang tinggi dengan Vitamin C dapat mengurangkan berat badan. Para doktor mendapati dengan makan makanan yang kaya vitamin C boleh merendahkan paras insulin, disamping menyimpan gula dan menukarkannya kepada lemak, insulin juga digunakan sebagai bahan bakar untuk mengurangkan berat badan.

 

  1. Meningkatkan tenaga dalam badan
    Vitamin C mengimbangkan sistem dalam badan dalam apa jua keadaan. Ia membantu penghasilan dopamine dalam sistem saraf dan membantu fungsi adrenal dalam meningkatkan tenaga dalam badan.

 

  1. Memperbaiki tekstur kulit dan warna kulit
    Kolagen juga menghasilkan struktur saluran darah yang baik dan Vitamin C membantu sistem aliran darah. Saluran darah yang berada bawah kulit membawa oksigen dan nutrien yang menghasilkan kulit yang sihat. Tanpa nutrien yang cukup, kulit menjadi kasar dan kering. Krim yang mengandungi Vitamin C memperbaiki rupa dan tekstur kulit. Ia juga meningkatkan pembentukan elastin yang menebalkan, melindungi dan memulihkan sel kulit. Kesan tebal pada sel mengekalkan kelembapan, tingkatkan aliran darah pada kulit dan menjadikan kulit lebih gebu.

 

Vitamin C melindungi DNA dari tindakbalas fotokimia yang menyebabkan tumor, perubahan warna kulit dan beberapa jenis barah kulit. Ia juga mengelakkan penghasilan Pyrimidine dimers yang menjadi punca utama penghasilan melanoma(masalah kulit). Vitamin C mencerahkan kulit berpunca dari masalah jeragat serta tompok-tompok penuaan, membantu kelihatan lebih muda dan kulit lebih lembut.

 

  1. Mengurangkan Keguguran Rambut, melebatkan rambut, melawan masalah rambut dan mengelakkan dari uban dan kelumumur

Vitamin C melawan kekurangan kelenjar adrenal. Ia penting untuk mengurangkan rambut gugur serta menggalakkan lebih banyak rambut tumbuh kerana kelenjar adrenal adalah punca untuk seimbangkan hormon.

 

Vitamin C membantu meningkatkan aliran darah dan menguatkan kapilari darah (penting bagi menghasilkan rambut yang kuat dan lebat. Vitamin C adalah nutrien penting merawat rambut rosak dan menangani masalah rambut.

 

Vitamin C yang cukup boleh mengelakkan alopecia dan masalah botak bagi lelaki. Vitamin C bukan sahaja mengatasi rambut gugur malahan membantu untuk mengekalkan warna asal rambut dengan mengelakkan kesan penuaan pada rambut.

 

Folikel rambut sering tersumbat kerana kelemumur dan kulit kering yang mati. Ia boleh merosakkan folikel rambut jika tidak dirawat dan menghalang pertumbuhan rambut. Vitamin C membantu melawan bakteria atas kulit kepala.Ia mengatasi masalah kelemumur dan membantu rambut untuk tumbuh dengan sihat. Ia juga mengelakkan kulit kepala dari gatal dan kering kerana Vitamin C ada ciri-ciri anti-viral.

 

 

Berapa harga Vitamin C Shaklee dan tahan berapa lama?

Satu botol Sustainable Release Vita-C Plus mengandungi 180 tablet. Disarankan makan 1-2 biji sehari untuk menampung keperluan vitamin C harian. Maka satu botol dapat tahan selama 3-6 bulan mengikut cara pemakanan masing-masing.

 

Harga vitamin C Shaklee ini sangat murah iaitu hanya RM0.57 sebiji jika dbandingkan dengan kelebihannya. Tetapi jika anda berdaftar sebagai ahli, anda boleh mendapat penjimatan sehingga 25- 30%.

Feedback / Maklum balas Pelanggan

 

 

Feedback Pelanggan - Vitamin C 2

Feedback Pelanggan - Vitamin C 1

Feedback Pelanggan - Vitamin C 4

Kesimpulannya, kita perlu pastikan badan kita mendapat bekalan vitamin C yang mencukupi untuk mencegah daripada sebarang penyakit. Vitamin C ni larut air dan mudah musnah dalam badan. Kita perlu makan setiap hari untuk pastikan badan kita ni cukup vitamin C. Jika tak mampu cukupkan keperluan vitamin C melalui makanan, anda boleh mengamalkan Vitamin C Shaklee ni setiap hari. Boleh hubungi Kak Ni untuk tempahan Vitamin C Shaklee atau penerangan lanjut ya.

 

Salam sayang

Murni Yahya @ Kak Ni
Your Trusted Shaklee Independent Distributor

Shaklee Sungai Buloh, Kuang, Damansara Damai, Bandar Sri Damansara, Damansara Perdana,Mutiara Damansara, Kota Damansara, Bandar Pinggiran Subang, Rawang dan Batu Caves
https://www.wasap.my/01116424898

 

 

 

Vita-lea Shaklee Multivitamin Pertama Di Dunia dan Kebaikannya

Apa itu Vitalea Shaklee?

Vitalea merupakan multi-vitamin dan mineral yang pertama dicipta di dunia. Asalnya dikenali sebagai “Vitaliza-Mineral” dan disingkatkan sebutan kepada “Vita-min”, dan perkataan vitamin yang disebut kini asalnya dari Shaklee. 90 tahun dahulu ianya adalah dalam bentuk cecair dan hasil peningkatan teknologi telah mengubah bentuknya dari cecair kepada bentuk tablet yang dikenali sebagai VitaLea.

Vitalea Multivitamin Pertama Di Dunia

Setiap tablet mengandungi 30 nutrisi harian lengkap yang diekstrak daripada sayuran dan buah, 12 vitamin dan 7 mineral penting sebagaimana disarankan oleh RDA. Ia diformulasikan secara komprehensif dan sangat seimbang. Tablet Vita-Lea Shaklee ini disaluti dengan serbuk nutrisi – spirulina. Ia dihasilkan dengan kaedah yang terkini dan teknologi eksplosif yang kompleks, disebut sebagai “Explo-tab”. Ia merupakan tablet multi-vitamin yang paling pantas di dunia terlarut dalam air dan juga tubuh manusia. Mineral yang terkandung di dalamnya mudah berintegrasi dengan protein untuk penyerapan yang pantas oleh usus kecil.
Vitalea

 

Kenapa Vitalea Shaklee Adalah Multivitamin terbaik ??

Merupakan multivitamin terbaik yang terkemuka dan lebih komprehensif kerana mengandungi 23 vitamin dan mineral kritikal dalan jumlah yang seimbang untuk memantapkan kesejahteraan kesihatan kolon.. hati.. mata dan sistem imun dalam jangka masa panjang.

 

Vita-Lea Shaklee menggunakan Sistem Penyerapan Bioaktif berpaten eksklusif untuk Shaklee untuk meningkatkan penyerapan asid folik iaitu nutrien penting untuk kesihatan keseluruhan sel.

Vita-Lea Shaklee menjalani 349 ujian kualiti yang paling ketat untuk menjamin keaslian dan keberkesanan produk.

✯ 2 kali lebih antioksidan untuk mencegah kerosakan fungsi imun berpunca daripada radikal bebas
✯ 2 kali lebih kalsium untuk pembinaan tulang
✯ 2 kali lebih magnesium untuk mengekalkan rentak jantung, otot, dan fungsi saraf
✯ 2 kali lebih Beta karotena untuk membentuk vitamin A yang lebih biopotent
✯ 3 kali lebih selenium untuk melindungi paru-paru, kolon dan prostat
✯ 3 kali lebih vitamin K untuk menyokong proses pembinaan tulang
✯ 6 kali lebih boron untuk menyokong kesihatan tulang
✯ 10 kali lebih Biotin yang menyokong proses pengeluaran tenaga
 

Khasiat Utama Vita-Lea Shaklee

✯ Sebagai penambahan tenaga segera.. kecergasan tubuh dan kekuatan mental.. sekaligus membantu sistem memori dan fokus dalam aspek pembelajaran mahupun kerja seharian
✯ Pelengkap kepada kekurangan nutrisi, kerana kita sering kekurangan pelbagai vitamin dan mineral penting akibat amalan diet yang tidak seimbang, terutamanya mereka yang mengamalkan sayuran (vegetarian) dan anemia
✯ Penting kepada remaja yang sedang membesar
✯ Sangat membantu dalam stimulasi metabolisma dan melambatkan proses penuaan
✯ Elemen penting pada sel tubuh, kerana ia menyediakan asas nutrisi, memastikan sel hidup, pertumbuhan sel baru, membantu proses pembesaran, pertumbuhan rambut, otot, kulit, kuku dan hormon serta menjaga kesihatan tiroid.
✯ Melindungi organ seperti buah pinggang, jantung dan hati

✯ Diformulasikan dengan zat besi yang penting untuk penghasilan sel darah merah terutamanya untuk ibu hamil, dalam pantang dan yang menyusukan anak

 

Siapa Memerlukan Multivitamin?

✯ Individu dewasa yang mementingkan kesihatan dan kecergasan tubuh jangka panjang

✯ Individu yang tidak lengkap diet hariannya

✯ Individu yang ingin meningkatkan sistem imun

✯ Remaja yang sedang membesar

✯ Wanita yang mementingkan kesejahteraan kesihatan mereka

✯ Lelaki – semua peringkat umur dewasa lelaki

✯ Individu yang menopous

✯ Wanita yang baru bersalin

✯ Wanita yang menyusukan anak

✯ Wanita yang hamil/ mengandung

✯ Warga tua (yang masih boleh telan tablet)

 

 

Berapa lama Satu Botol Vitalea Shaklee dapat bertahan?

Dalam satu botol Vitalea ada 120 tablet. Disarankan agar mengambil 2 biji sehari bagi kesihatan optimum. Oleh itu,satu botol vitalea boleh tahan selama 2 bulan. Vitalea ini hanya untuk orang dewasa sahaja. Untuk Kanak-Kanak bawah 2 tahun ke atas, Shaklee ada Mealshake dan bagi kanak-kanan 4 tahun ke atas, Shaklee ada Vitalea Kids yang merupakan pelengkap nutrisi kanak-kanak.

 

Cara Makan Vitalea?

Disarankan makan vitalea bersama-sama hidangan seharian, iaitu makan vitalea selepas makan pagi atau tengah hari. Air hendaklah diminum sebanyak 2-3 liter sehari.

 

Nutrisi penting dalam Vitalea

Berikut ialah senarai nutrisi penting dalam Vitalea

 

vitalea content

Moga artikel diatas bermanfaat untuk semua. Jika hendak mencuba Vitalea Shaklee boleh hubungi Kak Ni ya.

Salam sayang

Murni Yahya @ Kak Ni
Your Trusted Shaklee Independent Distributor

Shaklee Sungai Buloh, Kuang, Damansara Damai, Bandar Sri Damansara, Damansara Perdana,Mutiara Damansara, Kota Damansara, Bandar Pinggiran Subang, Rawang dan Batu Caves
https://www.wasap.my/01116424898

12 Kebaikan Herbal Blend Shaklee

Apakah itu Herbal Blend Shaklee

Krim Herbal Blend Shaklee sudah berada di pasaran sejak 15 tahun dan ia terbukti selamat dan berkesan . Ia bebas paraben dan steroid, diperbuat daripada shea butter. Shaklee menggunakan African Shea Butter yang kaya dengan natural moisturizer. Shea butter selamat digunakan ke atas bayi kerana ia adalah bebas toksin dan cukup lembut untuk kulit bayi yang sensitif. Herbal Blend Shaklee

 

4 Bahan Utama Dalam Herbal Blend Shaklee

  1. Horse Chestnut / Buah berangan 

Buah ni kita selalu jumpa di Utara Malaysia, biasanya mereka suka disalai dengan biji kopi dan makan . Membantu melawan tanda-tanda penuaan  pada kulit, ciri-cirinya yang anti radang seperti mengurangkan bengkak, lebam di kulit, dan memperbaiki lebam dan kebiruan pada kulit akibat kapilari darah pecah di bawah kulit.

 

  1. Sage

Herba ini dapat membantu meningkatkan peredaran darah dan merangsang pembaharuan sel-sel. Ianya juga kaya dengan vitamin A dan kalsium serta antioksidannya membantu memerangi radikal bebas pada kulit.

 

  1. Rosemary

Rosemary merupakan sumber zat besi , kalsium, dan vitamin B6 yang menyokong tahap kolagen yang sihat . Kaya dengan mangan dan mineral yang membantu mengurangkan kedutan dan mengelakkan kulit menjadi rosak. Apabila adanya radikal bebas pada kulit kita ia bukan sahaja merosakkan kulit malah membawa kedutan, tona tidak sekata serta kendur.

 

  1. Yarrow 

Yarrow ini pula mengandungi bahan anti radang dan anti septik. Di mana, ia dapat memperbaiki tisu yang rosak di dalam badan . Ia boleh dipraktikkan bagi kegunaan luar , menyembuhkan luka , luka terbakar , ulser , alahan kulit  dan juga bengkak .

4 Bahan Utama Herbal Blend

 

Siapa yang Sesuai Menggunakan Herbal Blend Cream

✔ Bayi

✔ Lelaki mahupun wanita

✔ Pesakit Ekzema ( masalah kulit )

✔ Bakal ibu yang bakal menimang cahaya mata / bayi

✔ Mereka yang mahukan kulit sentiasa cantik dan lembut

✔ Mereka yang sering demam

✔ Kanak-kanak yang sering berkudis dan gatal-gatal

✔ Warga emas`

✔ Mereka yang mempunyai masalah demam campak, alahan dan sebagainya

Mahalkah Herbal Blend ini?
Harga runcit untuk 1 tiub Herbal Blend Shaklee hanyalah RM39.75. Harganya murah, Selamat, halal dan merupakan krim serba guna yang mesti ada dalam setiap rumah.

 

12 Kebaikan Herbal Blend Shaklee

  1. Gigitan nyamuk

Krim ni juga bertindak sebagai krim penghalang ggigitan nyamuk. Ia nya sesuai bagi sesiapa yang suka menjalankan aktiviti di hutan dan yang nak bawa anak-anak pulang ke kampung. Caranya menggunakannya mudah sahaja, hanya sapukan Herbal Blend Shaklee ini di seluruh badan terutamanya bahagian yang terdedah dengan nyamuk. Ini adalah salah satu cara bagi mengelakkan dari digigit nyamuk. Bahagian yang dah kena gigitan nayamuk juga boleh disapu. Rasa gatal dan bengkak gigitan nyamuk akan cepat hilang.

  1. Terkena minyak panas atau melecur

Korang pernah tak kalau menggorang ikan di dapur, tiba-tiba sahaja meletup minyak panas tu ke tangan korang atau ke muka korang. Jangan gelabah, terus ambil Herbal Blend Shaklee dan sapu kat pipi tu, tak pedih pun rasa sejuk sebab ada mint

  1. Luka

Kadang-kadang anak-anak kita bermain basikal atau dengan kawan-kawan, ada terjauh dan terluka. Cuci luka bagi bersih dulu, lepas tu sapu krim ni, berdenyut je sikit, nanti luka tu cepat kering dan kulit akan bercantum dengan cepat.

  1. Jerawat yang tidak banyak

Kalau korang ada jerawat kat muka sebiji-dua biji, boleh je sapu krim Herbal Blend Shaklee ni dimuka. Walaupun arahan dia tak kata boleh sapu dimuka tetapi Kak Ni pernah cuba, jerawat hilang dan parut jerawat pun makin berkurangan. Kena rajin-rajin sapu, baru jerawat kering. Selain itu, korang juga boleh ambil Set Kecantikan Shaklee (nak makan pun boleh, nak luaran pun boleh). Korang boleh hubungi Kak Ni ya kalau nak tahu lebih lanjut.

  1. Bibir kering Merekah

Bila musim panas je sesetengah orang bibir die akan merekah dan kering. Sesetengah bibir orang pula kering kera kurang minum air. , lagi yang kurang minum air. Alang-alang dah beli krim Herbal Blend Shaklee ni, korang sapu je kat keliling bibir tu nipis-nipis je. Kalau masuk mulut krim ni macam mana pulak? Jangan risau, sebab tu la saya pilih krim yang tak gunakan bahan kimia, jadi tidak merbahaya

  1. Gatal-gatal

Kak Ni pernah berkebunkat tepi rumah, lepas habis berkebun, tiba-tiba je habis gatal satu badan. Jangan panik, korang mandi dulu, kemudian sapu Herbal Blend Shaklee di tempat yang gatal tu. Nak sapu satu badan pun boleh.Tapi kalau gatal tak hilang jugak, sila jumpa doktor ya, sebab krim ni bukan la ubat, tapi krim serbaguna yang dapat membantu kurangkan rasa gatal.

  1. Kulit kering

Untuk yang mempunyai jenis kulit kering krim Herbal Blend Shaklee memang sesuai kerana ia memberikan sedikit kelembapan kepada kulit. Bila disapu pada kulit, kulit akan menjadi lembap dan makin lembut.

  1. Tumit merekah

Sesetengah orang ketika berpantang mengalami kulit merekah. Ada juga yang mengalami kulit mereka ketika usia sudah lanjut. Ada juga yang kakinya akan merekah jika memijak simen. Individu demikian perlu memakai selipar jepun di rumah. Jika keluar rumah, mereka perlu memakai kasut dan sarung kaki nak tutup tumit merekah. Namun Herbal Blend mampu menghilangkan tumit yang merekah jangkamasa yang singkat dengan syarat konsistan dan rajin sapu tumit kaki dengan Herbal Blend Shaklee.

  1. Ekzema

Ekzema ialah sejenis penyakit alahan kulit. Kebanyakan ibu-ibu yang mana anaknya ada masalah Ekzema akan membeli krim Herbal Blend ini. Herbal Blend ini diperbuat dari bahan semulajadi tanpa campuran bahan kimia yang sesuai digunakan pada bayi yang ada masalah kulit seperti yang ekzema. Walaupun anak-anak terjilat atau pegang pipi mereka, krim Herbal Blend Shaklee ini tidak beracun. Sapu krim nipis-nipis (Tidak di sarankan utuk Ekzema berair)

  1. Ruam /melecet

Kebiasaannya bayi yang akan alami ruam lampin sampaikan kulitnya menjadi kemerah-merahan hingga melecet. Sapu Herbal Blend Shaklee di sekitar ruam secara nipis-nipis setiap kali membersihkan serta menukar lampin. Untuk orang dewasa yang ada masalah ruam pun perlu lalukan cara yang sama juga

11.Chickenpox / Cacar air

Chickenpox atau cacar air boleh sembuh dengan cara tradisional iaitu daun bambu. Namun pada zaman sekarang ini,bagi sesetengah tempat daun bambu sukar dicari. Oleh yang demikian, krim Herbal Blend ini boleh digunakan sebagai pengganti kepada daun bambu.  Sapu krim Herbal Blend Shaklee satu badan dari awal sampai tapak cacar dia kering, pada masa yang sama parut cacar yang kecil akan cepat hilang dan yang ibu-ibu/ kawah yang lain ambil masa yang lebih untuk hilang.

  1. Demam

Zaman sekarang ini ramai yang gunakan pelekat gel di dahi untuk turunkan suhu badan. Alang-alang ada Herbal Blend Shaklee di rumah, sapu sahaja krim ini disendi-sendi badan ke atas orang yang demam. Krim Herbal Blend Shaklee ini membantu menurunkan suhu badan dari luaran. Jika demam terlalu panas, disarankan berjumpa doktor untuk mendapatkan ubat yang bersesuaian.

 

Maklum balas/ Feedback Pelanggan Tentang Herbal Blend

Feedback Pelanggan - Herbal Blend - 1

 

Feedback Pelanggan - Herbal Blend - 2

Moga artikel diatas bermanfaat untuk semua. Jika hendak mencuba Herbal Blend Shaklee boleh hubungi Kak Ni ya.

Salam sayang

Murni Yahya @ Kak Ni
Your Trusted Shaklee Independent Distributor

Shaklee Sungai Buloh, Kuang, Damansara Damai, Bandar Sri Damansara, Damansara Perdana,Mutiara Damansara, Kota Damansara, Bandar Pinggiran Subang, Rawang dan Batu Caves
https://www.wasap.my/01116424898