Susu badan merudum gunakan cara Power pumping untuk menambahkan susu badan

 

Boleh dikatakan ramai ibu menyusu akan mengalami masalah susu berkurangan atau merudum. Kak Ni pun pernah mengalaminya. Saat kita terlalu stress dan sibuk, kadang- kadang kita tak sempat mengepam susu ikut jadual biasa menyebabkan susu merudum dan berkurangan. Stress dan letih bekerja juga antara faktor susu boleh berkurangan.  Ada sesetengah ibu menyusu berjaya meningkatkan pengeluaran susu melalui pemakanan yang boleh meningkatkan susu, tetapi ada sesetengah susu ibu tetapi sedikit. Jika ini berlaku, maka ibu boleh buat “Power Pumping”.
Apakah itu power pumping?
“Power Pumping” ialah cara yang selamat untuk meningkatkan “demand” susu. Dengan “Power Pumping” sesi mengepam ditambah dan perlu dilakukan secara konsisten sehingga susu bertambah seperti biasa. Hanya perlukan usaha dan sedikit kesabaran.
Siapa yang sangat digalakkan buat “Power Pumping”?
1. Ibu yang susunya merudum disebabkan pelbagai faktor seperti datang bulan, stress, jarang mengepam dan lain-lain
2. Ibu yang telah berhenti menyusukan anaknya tetapi ingin menyusukan kembali anaknya
3. Ibu yang ingin menyusukan anak angkat supaya menjadi Ibu Susuan.
Bagaimana nak buat power pumping?
Korang boleh buat “Power Pumping” dengan menggunakan Single pump atau Doublr pump. Boleh tak ada masalah, ikut budget masing-masing. Berikut ialah cara buat “Power Pumping” :
Single Pump
Pam 10 minit payudara kanan, kemudian pam 10 minit kiri (jumlah kedua-dua payurada ialah 20 minit)
Rehat 5 minit
Sambung pam 10 minit payudara kanan, kemudian pam 10 minit kiri (jumlah kedua-dua payurada ialah 20 minit)
Rehat 5 minit
Sambung pam 10 minit payudara kanan, kemudian pam 10 minit kiri (jumlah kedua-dua payurada ialah 20 minit)
Proses ini berterusan selama 1 jam
Double Pump
Pump 20 minit kedua-dua belah payudara serentak.
Rehat 10 minit
Sambung pam 10 minit lagi kedua-dua belah payurada
Rehat 10 minit
Sambung pam 10 minit lagi kedua-dua belah payurada
Proses ini juga berterusan selama 1 jam.
Kak Ni sangat galakkan korang buat “Power Pumping” pada awal pagi sekitar pukul 2-3 pagi kerana pada waktu itu hormon oxytoxin yang dirembeskan adalah yang paling banyak. Masa buat “Power Pumping”, jangan pula korang kecewa kalau susu yang keluar hanyalah setitis dua susu ataupun yang paling menyedihkan hanya pam keluar angin je. Insyallah kalau korang bersabar, dalam masa 2 minggu, susu badan akan meriah. Tetapi kalau korang tak larat nak bangun 2-3 pagi, boleh je buat pada bila-bila masa yang sesuai.
Kalau ikutkan pengalaman Kak Ni, hasil pengambilan Set Menyusu Shaklee plus “Power Pumping”, susu cepat meriah dalam masa 1 minggu je. Masa pam korang kena tenang, fikir benda yang manis-manis belaka. Kalau susah snagat nak tenang, korang zikir atau mengaji atau boleh juga lihat gambar/video anak-anak kesayangan. Insyallah, susu banyak keluar.
Selain tu, korang juga kena check kondisi pam korang masih kuat “suction” atau lemah. Kalau “suction” lemah, cari “spare parts” ganti atau tukar kepada pam baru. Hal ni pernah juga terjadi kepada Kak Ni sendiri, pelik betul kenapa dah 1 minggu bila pam susu, separuh je yang dapat. Bila tukar “parts” pam yang rosak tu, susu kembali banyak. Alhamdulillah syukur sangat-sangat.
Kalau korang masih tidak dapat susu meriah, korang patut cuba Set Menyusu Shaklee. Kak Ni akan berikan konsultansi percuma cara nak pam, “Power Pumping” dan lain-lain khas untuk pelanggan tersayang Kak Ni.
Selamat Mencuba ya 🙂
Salam sayang
Murni Yahya @ Kak Ni
Your Trusted Shaklee Independent Distributor
Shaklee Sungai Buloh, Kuang, Damansara Damai, Bandar Sri Damansara, Damansara Perdana,Mutiara Damansara, Kota Damansara, Bandar Pinggiran Subang, Rawang dan Batu Caves

Author: rahsiavitaminterbaik

Assalamualaikum wbt & Salam sejahtera semua Nama saya Murni dan boleh panggil saya dengan gelaran Kak Ni. Saya merupakan salah seorang pengedar berdaftar produk Shaklee and ibu kepada tiga orang anak yang comel dan tinggal di Sungai Buloh, Selangor. Pengalaman Makan Produk Shaklee Pertama sekali saya ingin berkongsi dengan anda, bagaimana saya mula jatuh cinta dengan produk Shaklee. Saya mula menggunakan produk Shaklee ketika saya dalam pantang anak pertama saya iaitu pada Mac 2014. Ketika itu saya membeli Set Berpantang Shaklee (ESP, B-complex, Sustainable Release Vitamin C, Omega Guard, Ostematrix dan Vitalea). Hal ini kerana ketika berpantang anak pertama, luka Episiotomi saya terbuka dan mengalami jangkitan kuman. Episiotomi ini adalah satu prosedur yang akan dilakukan jika perlu semasa bersalin dimana faraj ibu akan digunting sedikit untuk memudahkan laluan bayi. Saya juga mengalami sembelit ketika berpantang. Alhamdulillah, setelah makan Set Berpantang Shaklee dan diikuti penjagaan yang betul dan ubat doktor, luka Episiotomi saya cepat sembuh dan saya tidak lagi mengalami sembelit. Setelah itu, saya mula berjinak-jinak mencuba produk Shaklee yang lain seperti Herbal Blend, Alfafa Complex, Collagen Shaklee, Mealshakes dan lain-lain. Pengedar Shaklee dan Impian Saya Sehingga kini, saya adalah antara beribu-ribu pengguna yang berpuashati dengan produk Shaklee. Justeru, atas dasar ingin berkongsi tentang kebaikan dan manfaatnya, maka saya telah mengambil keputusan untuk menjadi pengedar aktif produk ini. Saya juga membuat keputusan untuk berkongsi sedikit ilmu dengan orang ramai tentang penjagaan kesihatan dan kesihatan. Alhamdulillah kebanyakan pelanggan saya berpuashati dengan konsultasi yang diberikan dan servis penghantaran. Impian saya untuk menjadi ibu, isteri dan pengedar sah Shaklee sepenuh masa pada masa akan datang. Doakan agar rezeki saya bersama Shaklee akan terus dipermudahkan oleh Allah SWT. Amin. Mudahnya Jana Pendapatan dengan Shaklee Sekiranya anda berminat untuk menjana pendapatan secara online dari rumah, inilah peluang anda! Anda hanya perlu daftar sebagai ahli Shaklee melalui saya. Kos daftar ahli sangatlah murah iaitu hanya RM80 (Semenanjung Malaysia) dan RM90 (Sabah/Sarawak) berbanding dengan kebaikan yang akan anda perolehi . Setelah daftar ahli, anda akan dimasukkan ke dalam satu kumpulan khas yang terdiri daripada pengedar-pengedar Shaklee yang berpengalaman dan anda akan dikongsikan dan diajarkan cara menjana pendapatan dari A to Z. Bagi anda yang hanya berminat untuk menjadi ahli Shaklee dan untuk makan sahaja (tidak berminat untuk buat berniaga), anda juga berpeluang untuk masuk dalam kumpulan lain jika anda berminat. Perkongsian tentang produk Shaklee akan dikongsikan dalam kumpulan ini. Sebarang kemusykilan atau inginkan maklumat lanjut, sila hubungi saya di http://www.wasap.my/601116424898

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *