7 Sebab Saya Pilih Suplimen Shaklee Berbanding Suplimen Lain di Pasaran

 

  1. Shaklee Syarikat Produk Kesihatan Pertama Di Dunia

Syarikat shaklee telah wujud lebih dari 5 dekad (lebih dari 50 tahun) dan telah menerajui produk kesihatan semulajadi yang terulung di dunia. Doktor Forrest C.Shaklee ialah pengasas produk Shaklee. Pada tahun 1915 beliau telah mencipta “vitalised minerals” iaitu multivitamin yang tertua di dunia yang kini dikenali sebagai Vita-lea. Bagi Kak Ni bila produk dah berusia ratusan tahun dan syarikat pun dah berabad lama, sudah pastilah produk Shaklee ini sangat diyakini dan selamat.

Dr Forrest

Dr. Forrest C.Shaklee

Pengasas Shaklee

 

  1. Produk Shaklee Diakui Halal

Sijil Halal Shaklee

Di atas ini adalah sijil halal shaklee untuk tahun 2016, setiap produk shaklee diakui halal oleh sebuah badan halal kat sana yang dikenali sebagai ISLAMIC SERVICES OF AMERICA (ISA) sama macam JAKIM di Malaysia. Ini membuktikan bahawa badan halal ISA diiktiraf oleh JAKIM Malaysia.

Selain itu, produk Shaklee bagi setiap negara adalah berbeza kilangnya. Bagi negara Islam seperti Malaysia dan Indonesia, kilangnya memang diasingkan dengan produk untuk negara bukan islam. Ini bagi memastikan bahan-bahannya bebas daripada unsur-unsur tidak halal dan meragukan. Lain negara, lain botol dan sumber gelatin pun berbeza. Ramai Master Shaklee Malaysia yang pergi melawat sendiri kilang Shaklee di USA dan mereka lihat dengan mata mereka sendiri. Malah saintis Shaklee pun ramai yang muslim.

 

  1. Produk Shaklee Terbukti Selamat

Shaklee mempunyai lebih 60 orang saintis bertauliah yang terdiri daripada pelbagai kaum, bangsa & agama. Para saintis Shaklee menjalankan ujikaji klinikal tehadap produk-produk sebelum dikeluar & dipasarkan demi memastikan produknya selamat.

Shaklee juga memiliki makmal kajian dan penyelidikan sendiri di Hayward California dan makmal kedua dibina di Standford University in Palo Alto, California.

Selain itu, Shaklee melaburkan 300 juta USD dalam kajian dan penyelidikan dan lebih 83,000 ujian Quality Controller (kualiti control) dijalankan setiap tahun ke atas produk

Di samping itu, Shaklee telah menjalankan lebih daripada 350 ujian pada setiap ramuan baru untuk mengesan bahan pencemaran berbahaya. Selain itu, lebih daripada 100,000 ujian kualiti dijalankan dalam setahun bagi memastikan ketulenan dan kebolehan serta potensi sebenar bahan yang digunakan bagi penghasilan setiap produknya. Bukan senang proses penghasilan setiap produk Shaklee

 

  1. Produk Shaklee Terbukti Berkesan

Shaklee lebih banyak melaburkan dana untuk menjalankan penyelidikan dan pembangunan produk. Testimoni sebenar kalau google tu beribu-ribu boleh jumpa. Itulah bukti produk shaklee sangat berkesan dan telah memuaskan hati berjuta-juta penggunanya.

Shaklee juga memastikan produk yang dihasilkan adalah berkesan melalui ujian klinikal yang dijalankan ke atas produknya. Lebih 100 kajian telah diterbitkan. Kesemua kajian tersebut dijalankan oleh pihak ketiga yang berpengalaman.

 

  1. Produk Shaklee Bebas Bahan Kimia, Perasa, Pengawet dan Bahan Berbahaya

 Produk Shaklee tiada bahan kimia seperti berikut:

TIADA bahan tiruan

TIADA perisa tiruan

TIADA pemanis tiruan

TIADA pengawet tiruan

TIADA Pewarna

TIADA MSG

TIADA Bahan kimia

TIADA Lemak Trans

TIADA Paraben

TIADA Bisfenol-A

TIADA dakwat toksik

TIADA peluntur klorin

TIADA Formaldehid

TIADA Natrium Hidroksida

TIADA Gluten

 

  1. Produk Shaklee ialah Non – GMO

Non-Genetic Modified Organism (Non-GMO) ialah bahan yang tidak diubah secara genetic atau dalam erti kata lain makanan / bahan yang tidak diubahsuai,tidak dicampuri bahan kimia. Kesemua produk Shaklee ialah semulajadi dan Non-GMO dan ia telah diiktiraf oleh Indentify Preserved Program (IPP).

 

  1. Shaklee Mesra Alam

Selama lebih 56 tahun SHaklee telah menjadi peneraju dalam penghasilan produk yang mesra alam. Paling menarik, Shaklee menjadi syarikat pertama di dunia yang diiktiraf sebagai Climate Neutral™. Ini bermaksud, tidak memberi impak pada alam sekitar seperti pembebasan karbon dioksida yang mengakibatkan kesan rumah hijau. Selain itu juga, Shaklee tidak menjalankan ujian ke atas haiwan. Ini menunjukkan Shaklee adalah syarikat yang berperikemanusiaan.

Pendek kata, Kak Ni bukannya taksub kepada Shaklee tetapi Kak Ni telah mengkaji dulu Shaklee dan mencuba Shaklee selama 3 tahun lebih sebelum berkongsi dengan korang semua. Kalau ada yang kata Shaklee ini mahal tapi bagi Kak Ni jika kita bandingkan produk lain dengan Shaklee adakah kualiti yang sama akan kita dapat, maksud Kak Ni bandingkan secara ‘apple to apple’. Bagi Kak Ni, suplimen Shaklee sebenarnya murah sangat jika kita kira kos dan kajian yang telah dilakukan oleh Shaklee untuk memastikan produknya Selamat dan berkesan. Kak Ni harap dengan Shaklee, kesihatan korang akan bertambah baik kerana niat Kak Ni berbusiness Shaklee ini adalah untuk membantu kepada sesiapa yang memerlukan agar kesihatan / kecantikan mereka menjadi yang lebih baik.

Salam sayang

Murni Yahya @ Kak Ni
Your Trusted Shaklee Independent Distributor

Shaklee Sungai Buloh, Kuang, Damansara Damai, Bandar Sri Damansara, Damansara Perdana,Mutiara Damansara, Kota Damansara, Bandar Pinggiran Subang, Rawang dan Batu Caves
https://www.wasap.my/01116424898

 

 

Author: rahsiavitaminterbaik

Assalamualaikum wbt & Salam sejahtera semua Nama saya Murni dan boleh panggil saya dengan gelaran Kak Ni. Saya merupakan salah seorang pengedar berdaftar produk Shaklee and ibu kepada tiga orang anak yang comel dan tinggal di Sungai Buloh, Selangor. Pengalaman Makan Produk Shaklee Pertama sekali saya ingin berkongsi dengan anda, bagaimana saya mula jatuh cinta dengan produk Shaklee. Saya mula menggunakan produk Shaklee ketika saya dalam pantang anak pertama saya iaitu pada Mac 2014. Ketika itu saya membeli Set Berpantang Shaklee (ESP, B-complex, Sustainable Release Vitamin C, Omega Guard, Ostematrix dan Vitalea). Hal ini kerana ketika berpantang anak pertama, luka Episiotomi saya terbuka dan mengalami jangkitan kuman. Episiotomi ini adalah satu prosedur yang akan dilakukan jika perlu semasa bersalin dimana faraj ibu akan digunting sedikit untuk memudahkan laluan bayi. Saya juga mengalami sembelit ketika berpantang. Alhamdulillah, setelah makan Set Berpantang Shaklee dan diikuti penjagaan yang betul dan ubat doktor, luka Episiotomi saya cepat sembuh dan saya tidak lagi mengalami sembelit. Setelah itu, saya mula berjinak-jinak mencuba produk Shaklee yang lain seperti Herbal Blend, Alfafa Complex, Collagen Shaklee, Mealshakes dan lain-lain. Pengedar Shaklee dan Impian Saya Sehingga kini, saya adalah antara beribu-ribu pengguna yang berpuashati dengan produk Shaklee. Justeru, atas dasar ingin berkongsi tentang kebaikan dan manfaatnya, maka saya telah mengambil keputusan untuk menjadi pengedar aktif produk ini. Saya juga membuat keputusan untuk berkongsi sedikit ilmu dengan orang ramai tentang penjagaan kesihatan dan kesihatan. Alhamdulillah kebanyakan pelanggan saya berpuashati dengan konsultasi yang diberikan dan servis penghantaran. Impian saya untuk menjadi ibu, isteri dan pengedar sah Shaklee sepenuh masa pada masa akan datang. Doakan agar rezeki saya bersama Shaklee akan terus dipermudahkan oleh Allah SWT. Amin. Mudahnya Jana Pendapatan dengan Shaklee Sekiranya anda berminat untuk menjana pendapatan secara online dari rumah, inilah peluang anda! Anda hanya perlu daftar sebagai ahli Shaklee melalui saya. Kos daftar ahli sangatlah murah iaitu hanya RM80 (Semenanjung Malaysia) dan RM90 (Sabah/Sarawak) berbanding dengan kebaikan yang akan anda perolehi . Setelah daftar ahli, anda akan dimasukkan ke dalam satu kumpulan khas yang terdiri daripada pengedar-pengedar Shaklee yang berpengalaman dan anda akan dikongsikan dan diajarkan cara menjana pendapatan dari A to Z. Bagi anda yang hanya berminat untuk menjadi ahli Shaklee dan untuk makan sahaja (tidak berminat untuk buat berniaga), anda juga berpeluang untuk masuk dalam kumpulan lain jika anda berminat. Perkongsian tentang produk Shaklee akan dikongsikan dalam kumpulan ini. Sebarang kemusykilan atau inginkan maklumat lanjut, sila hubungi saya di http://www.wasap.my/601116424898

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *